Antena Meniu Search
x

Video Locurile unde se poate mânca mult, bine şi ieftin pe litoral. Preţurile accesibile şi meniul variat sunt magnet pentru turişti

A fost un weekend aglomerat pe litoral, iar asta s-a văzut mai ales la orele prânzului. În multe restaurante de la malul mării, două feluri de mâncare şi un desert costă aproape de 100 de lei. Sunt însă şi locuri în care putem mânca mult, bine, dar mai ales ieftin. În autoserviri, căci despre ele vorbim, oamenii stau la cozi pentru a lua prânzul, mai ales că fluxul mare le garantează clienţilor şi prospeţimea.

Cristina Niță
de Cristina Niță

la 01.07.2024 , 15:20

În ultima zi de iunie, la prânz, în autoserviri nu aveai loc să arunci un ac. Preţurile accesibile şi meniul variat sunt magnet pentru turişti.

La orele prânzului, la autoservirea din Eforie Nord sunt zeci de clienţi. Aici meniul zilei care este format din ciorbă de pui cu tăieței, cartofi la cuptor cu cârnăciori şi castraveţi muraţi costă 25 de lei.

Locurile unde se poate mânca mult, bine şi ieftin pe litoral

Vezi și

Iar dacă meniul zilei nu este pe gustul lor, turiştii au posibilitatea să îşi comande à la carte. De exemplu, o ciorbă de burtă costă 26 de lei, iar pentru o ceafă scoatem din buzunar 19 lei. Atraşi de preţurile mici şi de faptul că pot fugi de la plajă pentru a lua rapid prânzul mulţi dintre turişti se îndreaptă către aceste restaurante.

Pe acelaşi subiect

"Am luat o ciorbă de burtă, nişte mici, o bere. Ca la mare. Fetiţa la fel, o ciorbă de tăieței. Cam 210 lei cu tot cu băutură şi mâncare". "220 de lei. O porţie de piure cu chifteluţe, cartofi, crispy picanţi şi nepicanţi. frigărui, mici", spun clienţii. 

Aceeaşi aglomeraţie o găsim şi la o autoservire din Mamaia, unde, culmea, ciorba burtă este mai ieftină decât în Eforie. Un bol costă 25 de lei, mai puţin cu un leu. În schimb, o ceafă de porc este la un preţ mai ridicat - 22 de lei.

"Ne-am comandat pulpă de pui cu cartofi, cu un pic de hamsi că nu putem să mâncam fără hamsi şi în rest cam atât. 123 de lei, dar mai avem încă o tavă plină, adică suntem bine", spune un client.  

"Ciorbe 22 de lei, fripturi tot la fel 22 de lei, după care preştele este la suta de grame, avem şi peştişor mic la 10 lei", a declarat Cristina Croitoru - casier.

Iar după un prânz copios, turiştii se întorc imediat la plajă. 

AUTOSERVIRE EFORIE NORD

Mic - 8 lei/bucata

Carnaţi - 18 lei/100 grame

Ceafă - 19 lei/bucata

Ciorbă de burtă - 26 lei

Ciorbă de văcuţă - 25 lei

Ciorbă de pui a la grec - 23 lei

AUTOSERVIRE MAMAIA

Mic - 6 lei/bucata

Carnaţi - 12 lei/100 grame

Ceafă - 22 lei/bucata

Ciorbă de burtă - 25 lei

Ciorbă de văcuţă - 22 lei

Ciorbă de pui a la grec - 22 lei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 9 voturi
Întrebarea zilei
Sunteţi mulţumiţi de sistemul public de sănătate din România?
Observator » Evenimente » Locurile unde se poate mânca mult, bine şi ieftin pe litoral. Preţurile accesibile şi meniul variat sunt magnet pentru turişti