Antena Meniu Search
x

Reguli de circulaţie în Grecia. Mulţi români primesc amenzi în fiecare vară

Amenzile din concediu pot ajunge înaintea noastră acasă. Şi asta pentru că de doi ani, poliţişti străini, din orice stat UE, au acces la toată baza de date a poliţiei rutiere şi practic pot depista imediat orice şofer. Atenţie însă şi la regulile din fiecare ţară, în Grecia de exemplu poţi rămâne fără permis dacă vorbeşti la telefon la volan sau poţi plăti 350 de euro dacă nu porţi centura de siguranţă. 

de Redactia Observator

la 07.06.2024 , 18:55

Reguli de circulaţie în Grecia
Reguli de circulaţie în Grecia - Arhiva Observator

Un păcat în care pot cădea românii care vor să ajungă la mare este să uite de regulile de circulaţie, atunci când se află la volan. Mulţi turişti care aleg Grecia ca şi destinaţie de vacanţă, odată ajunşi acolo află că, pentru abateri care de obicei se iartă în ţara noastră, pot rămâne fără permis.

Lista de contravenții care îi lasă rapid pe șoferi fără permis, talon sau plăcuțe de înmatriculare este foarte lungă, în Grecia. Este foarte important să știm ce să nu facem la volan.

 Când şi de unde se cumpără vinieta în Grecia

Articolul continuă după reclamă

Din păcate, în Grecia nu există încă un sistem de plată a taxelor de autostradă în format online. Cu toate acestea, unele companii de autostrăzi acceptă plata pentru vignetă Grecia prin ordin de plată prin virament bancar.

Pe acelaşi subiect

Taxa de drum în Grecia necesită o atenție și o informare suplimentară din partea călătorilor. Fiecare dintre cele 7 autostrăzi beneficiază de o companie specială care gestionează și implicit taxează cei peste 2200 de km de autostradă în Grecia.

Potrivit cargotrack.ro, există anumite porțiuni care pot fi plătite cu aparatul de taxe de drum montat pe camion, iar altele în care poți plăti vinieta Grecia online. Însă majoritatea autostrăzilor și stațiilor de plată a acestora folosesc sistemul de plată la stația de taxare, cash sau cu cardul prin PayPass.

În ceea ce privește mașinile de până în 2,2m și motocicletele, marea majoritate a companiilor de autostrăzi asigură plata taxelor de autostradă Grecia cash sau cu cardul la stația de taxare de pe autostradă.

Cea mai sigură și întâlnită modalitate de plată vignetă la oricare dintre companiile de taxe de autostradă Grecia este plata fizică la stația de taxare. Vei întâlni foarte multe astfel de stații de taxare pentru plată vignetă Grecia indiferent de autostrada pe care călătorești. Toate au posibilitatea de plată vignetă Grecia cash, ori plată cu cardul. Preţul unei roviniete variază între 2 şi 20 de euro. 

Unde poți plăti taxa de autostradă în Grecia

Un avantaj al sistemului de taxă autostradă Grecia este că odată ce alegi să circuli pe autostradă, ești obligat să plătești aceste taxe de autostradă la stațiile de taxare prin care vei trece și practic, scapi de grija momentului de plată.

Motivele pentru care românii primesc amendă în Grecia

  • Folosirea telefonului mobil la volan
  • Depăşirea şi încălcarea liniei continueNeoprirea la semnalele agentului de circulaţie
  • Oprirea pe autostradă în locuri neamenajate
  • Neoprirea la semnalele agentului de circulaţie
  • Condusul pe contrasens
  • Deținerea de detectoare de radar
  • Parcarea pe locurile pentru persoane cu handicap
  • Neutilizarea centurii de siguranță
  • Aruncarea unor obiecte pe geam ​

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aţi ratat vreo vacanță din cauza întârzierii sau anulării unui zbor?
Observator » Travel » Reguli de circulaţie în Grecia. Mulţi români primesc amenzi în fiecare vară