Antena Meniu Search
x

Video Fapta pentru care un român a rămas fără numerele de la maşină în Grecia. "Greşind drumul, poliţia m-a oprit"

Amenzile din concediu pot ajunge înaintea noastră acasă. Şi asta pentru că de doi ani, poliţişti străini, din orice stat UE, au acces la toată baza de date a poliţiei rutiere şi practic pot depista imediat orice şofer. Atenţie însă şi la regulile din fiecare ţară, în Grecia de exemplu poţi rămâne fără permis dacă vorbeşti la telefon la volan sau poţi plăti 350 de euro dacă nu porţi centura de siguranţă. 

de Redactia Observator

la 19.07.2022, 21:20

Vezi și

Din neglijență sau din neștire, mulți români care merg cu mașina în concediu în alte țări ajung să își dea banii de distracție pe amenzi. Asta în cazurile bune, în care rămân totuși cu permisul în buzunar.

Românul amendat: Greșind drumul, poliția m-a oprit pentru că am intrat practic pe un drum cu sens unic. În 10 minute de la predarea documentelor autoturismului și conversația pe care am avut-o cu ei. Mi-au luat numerele de pe mașină.

În Grecia, multe reguli sunt mai stricte decât la noi

De pildă, poţi rămâne fără permis dacă vorbeşti la telefon la volan.

Pe acelaşi subiect

Situaţii în care poţi rămâne pieton în Grecia:

  • Folosirea telefonului la volan
  • Condusul pe banda de autobuz/contrasens
  • Depăşirea şi încălcarea liniei continue
  • Neoprirea semafor sau la semnalele poliţistului
  • Oprirea pe autostradă în locuri neamenajate

Şi în Italia la fel.

Luca Dumitru, președinte ANAT: Odată ce au trecut granița, nu este ca la noi. Cam peste tot, regulile sunt mai stricte. Peste tot sunt camere, sunt mii de camere pe drumurile din țările Europei, sunt radare fixe mai mult sau mai puțin semnalizate.

În Slovenia, şoferii care merg cu viteză riscă inclusiv să ajungă la închisoare

În Slovenia, cu legile nu e de joacă. Şoferii care merg cu viteză riscă inclusiv să ajungă la închisoare. Iar şoferii români nu prea mai pot scăpa de amenzi şi sancţiuni. Din 2020, polițiștii din toate țările UE au acces la datele noastre cu un singur click

Alexandru Apetri, DRPCIV: Autoritățile statului în care a fost săvârșită una dintre aceste abateri procedează la identificarea deținătorului vehiculului prin interogarea platformei, urmând a-l notifica pe acesta cu privire la abaterea săvârșită și la sancțiunea ce urmează a-i fi aplicată.

Sunt şi ţări precum Ungaria sau Turcia, care îi obligă pe șoferii care au strâns amenzi să își plătească datoriile, înainte de a se întoarce în România. Nu toți vin din țări în care regulile la graniță sunt atât de stricte și, ajunși înapoi acasă fie uită de abaterile făcute în străinătate, fie nu știu unde să plătească amenzile și se împacă cu ideea.

Laura, româncă amendată: Am încercat să o plătim la noi în țară. Toată lumea ne trimitea în altă parte.

Daniel Manolache, avocat: Trebuie să se rezolve aspectele fiscale fiindcă altfel vei acumula penalități, debite.

Şi plata se face mult mai ușor față de anii trecuți. Nu mai este nevoie să alergăm pe la ghișee. Multe țări permit ca plata amenzilor să se facă direct prin transfer bancar sau prin aplicațiile puse la dispoziție de guvern.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Fapta pentru care un român a rămas fără numerele de la maşină în Grecia. "Greşind drumul, poliţia m-a oprit"