Antena Meniu Search
x

Video Relaxare în mijlocul naturii, departe de zgomot şi agitaţie. Cât costă o vacanţă all inclusive la rulotă

Se dă oficial startul călătoriilor peste câteva zile, de 1 mai, iar după doi ani de pandemie tot mai mulţi români optează pentru vacanţele în aer liber, la cort sau cu rulota. O aventură cu rulota, însă, nu este tocmai ieftină. Motorina s-a scumpit peste tot în Europa se plătesc taxe de autostradă, iar o noapte de cazare în campingurile amenajate costă si ea. 

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 26.04.2022, 21:46

Vezi și

La 3,5 kilometri de centrul Timișoarei turiştii pot petrece câteva zile în mijlocul pădurii, departe de zgomot şi agitaţie. Iar variantele de a înnopta sunt la alegere: la cort, în rulotă sau în căsuţă.

''Ei dispun aici de apă curentă și iluminat şi curent pentru rulotă sau să-ţi încarci telefonul dacă eşti cu cortul să ai o sursă de curent.''

Carol Sarkadi administrează de peste 30 de ani acest camping. Şi abia îşi aşteaptă turiştii.

Carol Sarkadi, administrator camping: Turiștii de camping deocamdată sunt cei din Occident. Franța, Italia, Marea Britanie, Olanda, Belgia, Spania, Portugalia, deși țări indepărtate, sunt curioși de România. Vin turiștii abia din mai și până în septembrie.

Pe acelaşi subiect

Cei mai mulţi vin în grupuri la noi în ţară, dar nu zăbovesc mai mult de două-trei zile. Campingul din Timișoara se întinde pe două hectare și oferă spaţiu suficient pentru 50 de rulote. Turiştii se pot simţi ca acasă, au spații pentru grătar, loc de luat masa, mașini de spălat haine şi dușuri.

Cât costă o vacanţă all inclusive la rulotă

​La Timișoara, tariful pentru 2 persoane și o rulotă este în jur de 30 de euro pe zi. În campinguri din Europa, doi adulţi plătesc un preţ mediu cuprins între 13 şi 37 euro pentru o noapte de cazare, care include parcarea vehiculului, electricitatea şi taxele locale în vârf de sezon. În România, prețul mediu este de aproape 16 euro. Practic, printre cele mai ieftine din Europa.

Carol Sarkadi, administrator camping: Prin 2017 – 2018 a început o oarecare promovare a turismului de rulote, au venit firme, au început să inchirieze şi oameni cu potențial, că nu este un turism ieftin.

Sunt zeci de campinguri la noi în ţară. Cele mai multe la munte şi la mare. Între timp, tot mai mulţi români prind gustul vacanţelor în aer liber în locul hotelurilor de lux.

Cosmin Mihai, reprezentant firmă închiriat rulote: Vă putem aduce o vastă listă de avantaje. Independenţa în alegerea locaţiei şi peisajul unde-ţi doreşti să-ţi petreci timpul liber, confortul pe care acest tip de vehicul îl oferă, mobilitatea crescută.

Primele cinci locuri în topul preţurilor de cazare în campinguri sunt deţinute de Elveţia, Italia, Croaţia, Spania şi Austria, unde este si cel mai scump. Ultimele cinci locuri ale topului sunt ocupate, în ordine, de România, Turcia, Macedonia de Nord, Moldova şi Albania.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Travel » Relaxare în mijlocul naturii, departe de zgomot şi agitaţie. Cât costă o vacanţă all inclusive la rulotă