Antena Meniu Search
x

Video România mizează pe ecoturism, turismul rural și city break-uri la Târgul de Turism de la Londra

Vinuri alese, costume tradiţionale şi obiecte de artizanat care ar stârni invidia multor colecţionari. Toate fac parte din strategia de promovare turistică cu care România s-a prezentat la Târgul de Turism de la Londra. Evenimentul, unul dintre cele mai mari de acest gen din lume, se încheie azi. Trei milioane de turişti străini speră să atragă autorităţile de la noi. 

Mădălina Chiţac
de Mădălina Chiţac

la 09.11.2022, 17:41

Vezi și

România participă, după doi ani de pauză, la Târgul de Turism de la Londra (World Travel Market), cel mai mare târg de turism generalist din lume. Târgul de Turism de Londra s-a deschis luni oficial, iar Romania mizează pe ecoturism, turismul rural, city break-uri şi festivaluri recunoscute la nivel international.

Standul României se învecinează cu cele ale Ungariei, Cehiei, Muntenegrului, Azerbaijanului, Poloniei, Olandei şi Elveţiei. Dintre standurile ţărilor europene, cele mai impozante sunt ale Italiei şi Spaniei. În timp ce unele state europene s-au mulţumit cu formate simpliste, ţările din America de Sud se disting prin varietatea de culori. Qatar-ul are ecrane uriaşe pe care difuzează imagini din diverse locuri.

”Astăzi pentru turismul românesc este o zi excepţională, ne promovăm la o altă clasă. Standul arată extraordinar. Avem peste 30 de reprezentanţe româneşti prezente astăzi în stand, care îşi promovează fiecare destinaţia. Toate formele de turism sunt prezentate la Târgul de Turism de la Londra, pentru că Romania poate face turism 365 de zile pe an. Avem o varietate de forme de relief, avem resurse naturale, avem resurse antropice, avem disponibilitate pentru promovare. Pentru prima dată, ne gândim că Romania nu este acolo unde ar merita să fie şi anume în liga mare a destinaţiilor de turism din Europa. Avem o colaborare bună cu mediul de afaceri din turism şi scoatem împreună acest concept de stand, care a primit aprecieri încă de la prima oră. Sunt oameni interesaţi de Romania şi cred că oamenii de afaceri din stand vor stabili contacte noi, consolidează relaţiile vechi, iar Romania poate să se dezvolte frumos din punct de vedere turistic”, secretarul de stat Tudoriţa Lungu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Travel » România mizează pe ecoturism, turismul rural și city break-uri la Târgul de Turism de la Londra