Antena Meniu Search
x

Video Românii au venit la târgul de turism în căutarea ofertelor pentru sărbătorile de iarnă, agenţiile au încercat să le vândă vacanţa de vară

A început târgul de turism din România, iar toţi cei interesaţi să studieze ofertele de pe piaţă sunt aşteptaţi la Romexpo până duminică. Cei mai mulţi vizitatori au căutat o ofertă pentru sărbătorile de iarnă, însă agenţiile de turism au încercat să îi convingă să îşi cumpere mai degrabă vacanţa de vară a anului 2023. Un lucru e cert, vacanţele vor fi mai scumpe, dar oamenii nu vor renunţa la călătorii.

Alexandra Marin
de Alexandra Marin

la 10.11.2022, 19:51

Vezi și

Oferte pentru minivacanţa de 1 Decembrie şi sărbătorile de iarnă. Unii merg pe reţeta clasică. "Am venit în primul rând să caut o vacanţă de Revelion la noi în ţară, mă interesează un Revelion tradiţional, cu colindători, costume autentice. Am tot fost în Maramureş şi Bucovina, dar aş fi vrut altceva", spune un turist. "Sunt anumite locaţii de top care sunt rezervate şi în proporţie de 100%. Cifrele sunt în creştere, avem cu 20% mai multe rezervări decât anul trecut pentru 1 decembrie", a declarat Adrian Voican - preşedinte APDT PH.

Târgul de turism are loc până duminică la Romexpo, iar intrarea este gratuită

Altora le-au făcut cu ochiul destinaţii complet atipice, aproape de ţară. Bosnia şi Herţegovina ar putea fi noua vedetă a sezonului de schi. "Preţul este foarte, foarte bun. Aş putea spune că e cu 50% mai ieftin decât cea mai ieftină destinaţie din acestă parte a Europei", a declarat Dejan Ljevnaic - manager Centrul Olimpic Jahorina. Cine vrea să se simtă în vacanţa de iarnă ca vara, are de unde alege. Sunt ţări care şi-au trimis reprezentanţi în premieră la târg, surprinşi de valul tot mai mare de români care îi vizitează. "După pandemie, am avut un număr foarte mare de turişti români care au vizitat Maldive. Ăsta este motivul pentru care am ales să venim la acest târg", a declarat Mohamed Mirsaad - CEO agenţie turism Maldive.

Pentru cei care vor sărbători într-un loc al credinţei şi spiritualităţii, Israelul vine cu oferte de nerefuzat. Iar dacă nu puteţi ajunge în Ţara Sfântă, dorinţele v-o pot lua înainte. "Românii pot veni aici, în Bucureşti, să lase un bileţel pentru Zidul Plângerii. Colegii noştri de la minister vor merge în Israel şi vor lăsa bileţelele lor la zidul plângerii", a declarat Andra Pascu - reprezentantul Mininisterului de Turism din Israel în România. Deşi preţurile au crescut simţitor, clienţii nu lipsesc. Mulţi se gândesc că poate la vară nu-şi vor mai permite niciun răsfăţ. "Efectele scumpirilor se vor vedea abia în vacanţa anului următor. Trebuie să ne aşteptăm deja la 10-15-20%. Numai biletele de avion s-au scumpit cu 50%, iar tendinţa este în continuare de creştere", a declarat Dumitru Luca - preşedinte ANAT. Târgul de turism are loc până duminică la Romexpo, iar intrarea este gratuită.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Travel » Românii au venit la târgul de turism în căutarea ofertelor pentru sărbătorile de iarnă, agenţiile au încercat să le vândă vacanţa de vară