Antena Meniu Search
x

Video Românii care au privit marea aşa cum puţini au ocazia. Preţurile încep de la 120 de lei şi ajung la mii de euro

Turiştii de pe litoral se bucură din plin de vremea frumoasă şi de marea liniştită. Cei sătui de bălăceală şi de stat la plajă au putut ieşi în largul mării. Pasionaţii de aventură au închiriat veliere, şalupe sau iahturi şi au avut parte de o experienţă de neuitat. 

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 17.07.2022, 20:11

Vezi și

Plecarea este din portul Tomis. Odată ce ajungem în larg, valurile ne poartă într-o altă lume. Doar briza și zgomotul valurilor sparg liniştea. Iar cerul se unește cu marea într-un orizont perfect. "Turiştii care vor să scape de caniculă pot să se plimbe în largul mării, aici este răcoare. Preţurile pornesc de la 120 de lei pentru o plimbare cu iahtul, velierul ori şalupa, dar pot ajunge şi până la 1.500 de lei tarifele. Însă acolo vorbim despre jumătate de zi pe un iaht de lux", spune Andreea Filip, reporter Observator. 

Experienţe de neuitat, cu velierul pe mare

Pe iaht pot fi organizate excursii de câteva ore sau de câteva zile, cu muzică bună, mâncare aleasă și vinuri scumpe. "Baie, plajă pe şalupă, baie în apa mării. Oferim cină festivă, răsărit sau apus privit în largul mării, diverse petreceri. Ambarcaţiunea se poate închiria şi în regim hotelier pentru o noapte", arată Dan Mancaș. "Organizăm o degustare de vinuri la care participă 10 crame dobrogene, cam cele mai bune", spune un bărbat.

"E plăcut, e frumos, nu mai stai pe plajele alea întinse. Când eşti pe plajă e cald, că ştii, stai pe nisip, e fierbinte. Pe mare bate briza aia continuu şi e plăcut, plus că e mai private", mărturiseşte o femeie. "Am stat o săptămână. Astăzi plecăm. Eram curios cum e, n-am fost nicioadată şi am zis să încerc", povesteşte un bărbat. "Suntem pasionaţi de plimbările pe mare. E un moment în care ne relaxăm, ne reîncărcăm bateriile pentru o nouă şi o nouă săptămână de lucru. Ori de câte ori avem posibilitatea să ieşim în larg, să ne bucurăm de mare, de soare, de vremea frumoasă, o facem", spune un alt turist.

Pe acelaşi subiect

 Românii care au transformat visul în realitate

Sunt și oameni cărora le-au plăcut atât de mult plimbările în larg încât s-au hotarat sa transforme visul în realitate. Laurențiu Trentea este din Buzău. Odată ajuns in Constanța a investit într-o astfel de ambarcațiune. "M-am hotărât de mulţi ani. De ce?! Din pasiune, e o mică pasiune vinovată. Eşti liber. Uită-te în jur! Când ai barcă, poţi merge pracatic unde vrei tu. Ai ieşit din port, poţi să mergi la Mangalia, poţi să faci o vizită la Epavă, poţi să te duci să intri pe unul dintre braţele Dunării. Eşti liber să faci orice", crede Laurențiu Trentea, proprietar ambarcațiune. 

Și campionul medaliat cu bronz la olimpiadă, Răzvan Florea este un împătimit al iahturilor. "Libertate. Noi, cel puţin care trăim la Constanţa, avem această oportunitate. Sunt diferite moduri de a petrece timpul. Contează foarte mult mărimea ambarcaţiunilor, dacă ne uităm în jur, vedem bărci mai mari. Eu o folsesc în scop familial şi atunci ies cu copiii în larg, facem o baie, mergem, ne plimbăm poate până în Bulgaria, poate până în Deltă", spune Răzvan Florea, campion la înot.

Din portul Constanța pleacă în croaziere și ambarcațiuni unde o plimbare de jumătate de oră costa doar 30 de lei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Travel » Românii care au privit marea aşa cum puţini au ocazia. Preţurile încep de la 120 de lei şi ajung la mii de euro