Antena Meniu Search
x

Video Românii îşi petrec Revelionul peste graniţă: Numărul pasagerilor s-a dublat pe Aeroportul Henri Coandă

Numărul pasagerilor care zboară din ţară prin Aeroportul Henri Coandă s-a dublat în aceste zile. Pentru mulţi, vacanţa s-a terminat, aşa că se întorc înapoi în ţările în care lucrează. Totuşi, mai mulţi sunt cei pentru care abia astăzi începe vacanţa de Revelion.

Alexandra Marin
de Alexandra Marin

la 27.12.2021, 21:20

Vezi și

Cu toate că vacanţele în străinătate sunt în acestă perioadă chiar şi cu 50% mai scumpe decât într-o perioadă obişnuită, cei pe care o să îi prindă noul an departe de casă nu sunt deloc puţini.

Aeroportul otopeni arată ca n vremurile bune. Un du te vino continuu. Unii pleacă după ce au sărbătorit crăciunul acasă, alţii în vacanţă de Revelion

Turist-reporter: În Tenerife.

- Vacanţa de Revelion. Cât veţi sta acolo?

Pe acelaşi subiect

- O săptămână.

- De ce Tenerife?

- Pentru că e mai cald. 

De Crăciun acasă, de Revelion afară

Corina Enache - director de vânzări: Săptămâna asta e o săptămână de foc pentru că ne pleacă toţi turiştii. Până pe data de 30, aşa va arăta aeroportul. Pleacă în Egipt, Madiera, Zanzibar, Maldive, insula Capului Verde, Republica Dominicana. 

Egiptul este în continuare una dintre cele mai vândute destinaţii datorită preţului mic.

Luizia - ghid turistic: Nu e neapărat un revelion tradiţional, dar e o vacanţă cu mare, soare. îmbină mai multe elemente, avem mai multe vizite, mergem la Cairo, avem şi croazieră pe Nil

Turişti: La noi e frig, acolo este mai cald. Nu foarte cald, e o temperatură rezonabilă şi e perioada potrivită să faci vizite la piramide şi la obiectivele turistice din zonă.  

- Crăciunul de regulă în familie şi apoi revelionul în străinătate. De multe ori în afară e mult mai ieftin decât în România. Preţurile în românia mi se par exagerate. 

Numărul pasagerilor care pleacă s-a dublat în ultimele zile.

Alexandra Marin - reporter Observator: Din cauza numrului mare de pasageri, conducerea aeroportului s-a văzut nevoită să deschidă toate ghişeele de checkin şi toate filtrele de control de securitate şi cele de control paşapoarte.  De altfel, pentru a evita întârzierile şi aglomeraţia, pasagerii sunt rugaţi ca în acestă perioadă să vină cu 3 ore înainte de zbor la terminal. 

Va fi aglomerat până pe 30 Decembrie dar şi după 2 Ianuarie, atunci când mulţi români se întorc înapoi la muncă în străinătate. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Travel » Românii îşi petrec Revelionul peste graniţă: Numărul pasagerilor s-a dublat pe Aeroportul Henri Coandă