Antena Meniu Search
x

Video Românii îşi regândesc vacanţele, de frica războiului din Israel. Destinaţiile preferate care au ridicat gradul de alertă antiteroristă

Spaima stârnită de războiul din Israel atinge şi Europa. Atacurile teroriste şi ameninţările cu bombă de pe continent îi fac pe români să se gândească de două ori înainte să plătească un city-break. Agenţiile de turism sunt asaltate cu întrebări de turiştii care au rezervări şi nu ştiu dacă este prundent să mai plece la drum. Ca măsură de siguranţă, 10 ţări din spaţiul Schengen au anunţat că sporesc controalele la graniţe. 

de Redactia Observator

la 19.10.2023, 20:36

Vezi și

Din cauza tensiunilor din Orientul Mijlociu, Nadina şi-a anulat vacanţa în Dubai şi s-a reorientat spre Nisa. Aeroportul de pe Costa de Azur a fost, însă, ţinta unei ameninţări cu bombă ieri, aşa că tânăra se teme să mai plece undeva.

Turistă: La Nisa avem avionul pe 21 şi ne tot gândim ce să facem. Spre Dubai trebuia să zbor pe 18 octombrie. Nu ne era teamă de faptul că s-ar putea întâmpla ceva acolo, ne era teamă de 5 ore petrecute în aer, ne-am făcut tot felul de scenarii. 

Vacanţa anulate de luni de zile

După lunile de vară cu haos pe aeroporturi, cu întârzieri şi curse anulate, cei care vor să meargă în vacanţă s-ar putea trezi iar cu planurile date peste cap. 

Pe acelaşi subiect

Indrig Tîrziu, reporter Observator: Franta, Belgia şi Italia sunt în alertă în urma alertelor sau ameninţărilor teroriste din ultimele zile. Şi în Germania şi în Spania securitatea a fost ridicată în jurul sinagogilor. 

Unii au plecat totuşi în vacanţă, dar cu gândul să fie foarte prudenţi. 

10 ţări au reintrodus controale la graniţă

Îngrijorările sunt împărtăşite de 10 ţări din spaţiul Schengen care au reintrodus controale la graniţe. Printre ele, Austria, Polonia şi Germania. Agenţiile de turism simt şi ele neliniştea românilor, mai ales pentru vacanţe din apropierea zonei de conflict. 

Antonio Niţu, CEO agenţie de turismDiscutăm despre 75% scădere, deci o prăbuşire a cererilor în Iordania, care era o destinaţie foarte puternică, cu un trend ascendent în ultima perioadă. Egipt, în proximitatea zonei, are o scădere de 50%. 

Franţa, Italia, Belgia şi Italia sunt destinaţiile preferate de români pentru vacanţa de toamnă, dar aceste ţări tocmai au ridicat gradul de alertă antiteroristă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Travel » Românii îşi regândesc vacanţele, de frica războiului din Israel. Destinaţiile preferate care au ridicat gradul de alertă antiteroristă