Antena Meniu Search
x

Saltul cu parașuta, distracţia ideală pentru împătimiții de senzații tari. Cât costă o astfel de experienţă

Împătimiții de senzații tari pot experimenta vara aceasta, în Constanța, saltul cu parașuta. În plus, se pot bucura și de o priveliște impresionantă a Mării Negre. Iar momentul zero al aventurii este punctul în care ușa avionului se deschide, te afli la o înălțime de 4.000 de metri şi trebuie să sari. Viteza în cădere liberă ajunge până la 200 de kilometri la oră. 

Eduard Marin
de Eduard Marin

la 24.02.2023, 12:52

Vezi și

Echiparea şi instructajul necesită concentrare şi atenţie la detalii. Instructorii se asigură că siguranţa este pe primul loc!

Constantin Zăvelcă, manager aerodrom Tuzla: Eu fac asta din 2013, de aproximativ 10 ani, am aproape 2.000 de salturi şi îmi place la nebunie.  

Cât costă un salt cu paraşuta

De atunci a avut parte de clienţi de toate felurile. Şi de toate vârstele.

Pe acelaşi subiect

Reporter: De la ce vârstă se poate sări?

Constantin Zăvelcă, manager aerodrom Tuzla: 16 ani este vârsta minimă.

O limită superioară de vârstă nu există, însă cei de peste 65 de ani trebuie să consulte înainte un medic, care să îşi dea acordul.

Constantin Zăvelcă, manager aerodrom Tuzla: Am avut o persoană de 98 de ani care a sarit cu paraşuta. Era o fostă paraşutistă mai în vârstă.

Ultimele sfaturi vin chiar înainte de îmbarcarea în avion.

Valentin Dudeanu: Voiam de mult să fac asta, eu sunt împătimit al sporturilor extreme de la ski, am fost cu roller coaster-uri, deci cam pe toate le-am incercat. Asta era pe wishilist de ceva vreme. 

Dupa ce te urci în avion, instructorul de tandem îşi leagă echipamentul de tine şi începe urcarea. Priveliştea te lasă fară cuvinte iar nivelul adrenalinei începe să crească. Iar momentul zero al aventurii este cel în care uşa avionului se deschide, începe numărătoara inversă şi te arunci în gol. Viteza din timpul căderii libere poate ajunge la 200 de kilometri la oră.  Dupa ce se deschide paraşuta, pluteşti câteva minute spre sol. E momentul în care poţi să te relaxezi şi să te bucuri de priveliştea ameţitoare. O astfel de experinţă costă 1.600 de lei, iar imortalizarea foto-video este inclusă în preţ.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Travel » Saltul cu parașuta, distracţia ideală pentru împătimiții de senzații tari. Cât costă o astfel de experienţă