Saltul cu parașuta, distracţia ideală pentru împătimiții de senzații tari. Cât costă o astfel de experienţă
Împătimiții de senzații tari pot experimenta vara aceasta, în Constanța, saltul cu parașuta. În plus, se pot bucura și de o priveliște impresionantă a Mării Negre. Iar momentul zero al aventurii este punctul în care ușa avionului se deschide, te afli la o înălțime de 4.000 de metri şi trebuie să sari. Viteza în cădere liberă ajunge până la 200 de kilometri la oră.
Echiparea şi instructajul necesită concentrare şi atenţie la detalii. Instructorii se asigură că siguranţa este pe primul loc!
Constantin Zăvelcă, manager aerodrom Tuzla: Eu fac asta din 2013, de aproximativ 10 ani, am aproape 2.000 de salturi şi îmi place la nebunie.
Cât costă un salt cu paraşuta
De atunci a avut parte de clienţi de toate felurile. Şi de toate vârstele.
- Parapantist la un pas de moarte, după ce i s-a încurcat paraşuta. Momentul de groază a fost filmat în Spania
- Un tânăr de 33 de ani şi-a pierdut viaţa în Alpii Italieni, după ce paraşuta lui nu s-a deschis şi a căzut...
- O suedeză a sărit cu paraşuta la 103 ani, stabilind un record mondial. "Mă gândeam de multă vreme să fac asta"...
Reporter: De la ce vârstă se poate sări?
Constantin Zăvelcă, manager aerodrom Tuzla: 16 ani este vârsta minimă.
O limită superioară de vârstă nu există, însă cei de peste 65 de ani trebuie să consulte înainte un medic, care să îşi dea acordul.
Constantin Zăvelcă, manager aerodrom Tuzla: Am avut o persoană de 98 de ani care a sarit cu paraşuta. Era o fostă paraşutistă mai în vârstă.
Ultimele sfaturi vin chiar înainte de îmbarcarea în avion.
Valentin Dudeanu: Voiam de mult să fac asta, eu sunt împătimit al sporturilor extreme de la ski, am fost cu roller coaster-uri, deci cam pe toate le-am incercat. Asta era pe wishilist de ceva vreme.
Dupa ce te urci în avion, instructorul de tandem îşi leagă echipamentul de tine şi începe urcarea. Priveliştea te lasă fară cuvinte iar nivelul adrenalinei începe să crească. Iar momentul zero al aventurii este cel în care uşa avionului se deschide, începe numărătoara inversă şi te arunci în gol. Viteza din timpul căderii libere poate ajunge la 200 de kilometri la oră. Dupa ce se deschide paraşuta, pluteşti câteva minute spre sol. E momentul în care poţi să te relaxezi şi să te bucuri de priveliştea ameţitoare. O astfel de experinţă costă 1.600 de lei, iar imortalizarea foto-video este inclusă în preţ.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰