Antena Meniu Search
x

Video "Simfonia Lalelelor", o sărbătoare tradițională la Piteşti. Ministrul Culturii: "Aşa era pe vremea bunicilor noştri, în parc, duminica."

E sărbătoarea florilor şi a muzicii la Piteşti. Timp de trei zile, în aer liber, are loc ediția cu numărul 45 a festivalului "Simfonia Lalelelor", sărbătoarea tradițională a orașului. În prima zi, oamenii s-au bucurat de vremea bună, dar și de un concert în aer liber. Cei mici au fost și ei fascinați de dinozaurii animați care s-au plimbat prin mulţime.  

de Redactia Observator

la 16.04.2022, 12:51

Vezi și

Parcul "Lunca Argeșului" a fost plin de oameni încă din prima zi a festivalului. Unii au venit pentru simfonia florilor, alții pentru concertul ținut de Filarmonică în aer liber.

O idee foarte bună! Că, de obicei, mă duc la sală la concert. Dar, aici, atmosfera este deosebită! Felicit pe toţi care au organizat această petrecere, ca să zic aşa, spune o localnică.

Așezați pe iarbă la soare sau ascunși pe la umbră, oamenii au profitat de temperaturile ridicate.

E chiar o sărbătoare! Aranjamente, decor, băncuţe, muzică, totul e super, la superlativ, spune o femeie.

Pe acelaşi subiect

Lucian Romaşcanu, ministrul Culturii: E o simfonie, până la urmă. A lalelelor şi a domnilor de pe scenă. E foarte frumos. Şi ăsta este ceea ce ar trebui să fie un parc.

Simfonia lalelelor, sărbătoare cu tradiţie de peste 4 decenii

Pe o bancă s-a așezat și ministrul Culturii, venit la Pitești pentru deschiderea oficială a festivalului. Simfonia lalelelor este o sărbătoare tradițională în Pitești, prima ediție fiind în 1973.

Lucian Romaşcanu, ministrul Culturii: Aşa era pe vremea bunicilor noştri, în parc, duminica. Se venea cu copii, cânta fanfara în chioşc, erau flori. E absolut minunat, îmi place mult.

Superb! O realizare extraordinară! E prima dată când sunt mândră că sunt piteşteancă cu adevărat, spune o localnică.

Pe lângă locurile de joacă, copiii s-au bucurat de un dino parc amenajat pentru acest weeekend.

Reporter: Te sperie? 

Băieţel: Nu.

Reporter: Cum e?

Băieţel: Frumos.

Şi iubitorii florilor sunt fericiţi. Pot ori să admire expoziţia, ori să cumpere câte un buchet. Zeci de standuri cu flori sau alte plante ornamentale vor fi deschise până duminică seara.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Travel » "Simfonia Lalelelor", o sărbătoare tradițională la Piteşti. Ministrul Culturii: "Aşa era pe vremea bunicilor noştri, în parc, duminica."