Antena Meniu Search
x

Video Singurul vagon-salon de mocăniţă din țară poate fi admirat în Sibiu. A fost produs acum mai bine de 200 de ani

Cei care trec zilele acestea prin Piaţa Mică din Sibiu au ocazia să se bucure de singurul salon-vagon de mocăniţă din România! Vagonul a fost produs în Elveţia acum mai bine de 200 de ani, iar în 2019 a fost donat către Asociaţia Prietenii Mocăniţei. Acum, este folosit doar pentru evenimente speciale.

de Redactia Observator

la 23.09.2021, 09:28

Vezi și

Pentru a sărbători cum se cuvine Săptămâna Europeană a Mobilităţii, la Sibiu a fost adus, în centrul oraşului, cel mai vechi vagon-salon de mocăniţă din ţară. Construit în 1880, acesta a fost recondiţionat cu migală 100 de ani mai târziu şi folosit sporadic pe căile ferate, până la închiderea liniei.

Tudor Popa, preşedintele AIOS: Cum altfel să facem legătura între mobilitate şi oraşul artiştilor? Un vagon, care, practic aici e un muzeu static şi am inclus în el elemente mobile. 

Mihai Balaban, reprezentant AIOS: Este un vagon produs în Elveţia şi donat către Asociaţia Prietenii Mocăniţei, mai există un vagon, după ştiinţa mea, de acest tip, dar e normal şi cred că aparţinea regelui.

O expoziţie de artă i-a impresionat pe turişti

Pe acelaşi subiect

În interiorul salonului a fost amenajată şi o expoziţie de artă, sub semnătura artistului Ştefan Radu Creţu. 

Tudor Popa, preşedintele AIOS: A reuşit să organizeze într-un timp foarte scurt o expoziţie care să se plieze foarte bine pe spaţiul dat. 

Cei care au vizitat vagonul muzeu au fost impresionaţi.

''E foarte interesant! Eu am venit, în primul rând, pentru cel micuţ, că e pasionat de lucruri noi. E la început de viaţă şi totul e nou pentru el, dar mă bucur şi eu, în aceeaşi măsură cu el.''

''Creează o impresie extraordinară, de neuitat.''

Vagonul va rămâne până duminica aceasta în Piaţa Mică, după care se va întoarce pe Valea Hartibaciului, unde va fi folosit pe linia care face legătura între Sibiu şi Agnita.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Travel » Singurul vagon-salon de mocăniţă din țară poate fi admirat în Sibiu. A fost produs acum mai bine de 200 de ani