Antena Meniu Search
x

Şoseaua pe care iubitorii muntelui o aşteaptă de 30 de ani. A fost finalizat drumul ce urcă până la cota 1.700, în staţiunea Parâng

Turismul în Hunedoara pare să fie... pe drumul cel bun! O şosea nouă care urcă până la cota 1.700 în staţiunea Parâng a fost finalizată. Iubitorii muntelui, cabanierii şi salvamontiştii spun că O aşteptau de 30 de ani. Localnicii se aşteaptă ca drumul cel nou să aducă şi mai mulţi turişti în zona deja celebră pentru iubitorii de trasee şi de sporturi extreme. 

de Redactia Observator

la 06.10.2023, 14:52

Vezi și

Un drum de 825 de metri lungime, care urcă până aproape de vârful Muntelui Parâng, la cota 1.700, a pus staţiunea hunedoreană pe harta de interes a turiştilor. Ultimul tronson de şosea a fost finalizat chiar zilele acestea. 

Cabanier: Aşteptăm de 30 de ani acest lucru şi eu spun că este un mare beneficiu pentru staţiunea Parâng. Pot să spun că avem primul autocar care a urcat până aici. Drumul acesta va demonstra că numărul de turişti pe sezonul de vară se va înzecii, lucru care deja s-a şi întâmplat la noi, aici, în timpul saptamanii. 

Dan Bredda, salvamontist: De când e drumul terminat, fara sa se stie, in fiecare duminica 50-60 de masini sunt aici, pe platou. Deci enorm, enorm, nefiind in sezon. 

Saţiunea dispune de peste 800 de locuri de cazare. Dacă iarna turiştii vin pentru schi şi zăpadă din abundenţă, vara vin pentru traseele montane, peisaje sau sporturi extreme. 

Radu Gheorghe: Această investiţie este benefică şi pentru sportivi

Drumul care are în total 5 kilometri şi două tuneluri a costat 23 de milioane de lei. El a fost realizat în două etape: prima porţiune cu fonduri din Programul Naţional de Dezvoltare Locală 2, iar ultima bucată cu fonduri de la bugetul Consiliului Judeţean Hunedoara. 

Laurenţie Nistor, preşedinte Consiliul Judeţean Hunedoara: Am constatat că aveau dreptate cetăţenii când ne-au rugat "hai să-l facem pana aici, sus, să putem veni în condiţii deosebite". 

Costel Avram, administrator public judeţul Hunedoara: Dacă în anul 2000 semnam hotararea de Guvern pentru clasificarea drumului în drum judeţean, din drum forestier, acum, dupa 23 de ani finalizăm acest ţel al nostru, celor din Valea Jiului de a rezolva acest  drum. 

Staţiunea Parâng este la doar cinci kilometri distanţă de Petroşani. Drumul judeţean 709F poate fi parcurs în siguranţă de orice tip de vehicul. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Travel » Şoseaua pe care iubitorii muntelui o aşteaptă de 30 de ani. A fost finalizat drumul ce urcă până la cota 1.700, în staţiunea Parâng