Antena Meniu Search
x

Staţiunea ascunsă de la poalele Retezatului. Puţini turişti ştiu de acest loc de poveste, ideal pentru iubitorii sporturilor de iarnă

Comuna Râu de Mori din judeţul Hunedoara a primit pe 16 februarie, oficial, statutul de staţiune de interes local. Ţinutul de la poalele Retezatului abundă de obiective turistice – de la arhitectura ţărănească, la cetăţi medievale şi biserici de piatră, sau zone excelente pentru parapantă. Staţiunea Râuşor este destinaţia ideală pentru iubitorii sporturilor de iarnă.     

de Redactia Observator

la 24.02.2024, 09:19

Vezi și

Aflaţi în tabără sau cu părinţii, sute de copii din toată ţara au venit în Staţiunea Râuşor pentru a se bucura de vacanţă. Pe schiuri, cu placa, pe sanie ori pur şi simplu de-a rostogolul prin zăpadă, cu toţii s-au distrat cum au ştiut mai bine.

Călin Păcurar, cabanier: Două pârtii nou deschise, avem nocturnă, copiii sunt în siguranţă; zece benzi de la salvamont sunt pe pârtie.

Mihaela Jecherean, instructor schi: E foarte aproape de oraş, în primul rând. E o zonă superbă. Din acest an avem mai multe posibilităţi de schiat, s-a schimbat puţin atmosfera, este altceva.

Comoara ascunsă de la poalele Masivului Retezat

Pe acelaşi subiect

Cei mici au inclusiv o bandă specială pentru începători. Staţiunea Râuşor deţine singurele pârtiile amenajate în Masivul Retezat, însă turiştii au la dispoziţie şi o mulţime de obiective turistice: de la Cetatea Colţ, pomenită de celebrul scriitor Jules Verne în romanul "Castelul din Carpaţi", la curţi nobiliare şi biserici vechi de piatră. Vâltorile de apă şi chiar o moară din lemn amintesc de construcţiile de la care se trage numele comunei. 

Ovidiu Mitucă, viceprimar comuna Râu de Mori: Chiar în spatele nostru este una din singurele mori rămase care au funcţionat după principiul vechi cu piatră învârtită de apă.

Statutul de staţiune de interes local, obţinut în urmă cu o săptămână, i-a adus comunei Râu de Mori numeroase beneficii.

Flaviu Dilertea, primar Râu de Mori: Aş enumera câteva. Printre cele mai importante e faptul că am devenit vizibili nu numai la nivel local. O staţiune de interes local este vizibilă şi la nivel naţional şi chiar internaţional.

Administraţia comunei spune că are deja pregătite planurile de restaurare a mai multor obiective istorice de pe raza staţiunii mărginită de Ţara Haţegului şi crestele Retezatului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 10 voturi
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Travel » Staţiunea ascunsă de la poalele Retezatului. Puţini turişti ştiu de acest loc de poveste, ideal pentru iubitorii sporturilor de iarnă