Antena Meniu Search
x

Video Hotelierii de pe litoral își freacă palmele și numără banii, după minivacanța de 1 Mai: "Un weekend extraordinar"

Minivacanţa de 1 Mai a umplut de turişti atât litoralul cât şi zonele montane. Cei care au ales muntele au avut parte de vreme frumoasă şi chiar pârtii deschise în zona înaltă a domeniului schiabil din Sinaia. Cel mai aglomerat a fost însă la mare. Sutele de evenimente, festivaluri şi concerte au adus pe plaje peste 100.000 de turişti

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 02.05.2023, 21:12

Vezi și

Sezonul estival a început în forţă anul acesta. Litoralul a fost mai plin decât în oricare alt sfârșit de săptămână din vara trecută. Petrecerile cu multă şampanie şi artificii s-au ţinut lanţ. Cele 400 de evenimente care au fost organizate pe litoral au atras turiştii ca un magnet. 

Andreea Filip, reporter Observator: Evenimentele care au strâns cei mai mulţi turişti rămân cele două festivaluri, cel din Costineşti, acolo unde organizatorii au anunţat 80.000 de participanţi în cele 4 zile de festival, dar şi aici în nordul staţiunii Mamaia, la Sunwaves, unde au fost în total 10.000 de turişti, unii dintre ei petrec până miercuri. 

Gradul de ocupare pe litoral a fost de 90 la sută în această perioadă, iar în unele hoteluri şi pensiuni nu a mai fost disponibil niciun loc de cazare.

Elena Drăghici, șef recepție: Am avut gradul de ocupare de 100%. Am avut şi turişti care au venit direct la recepţie sperând că vor găsi cazare, dar din păcate nu am avut cum să le onorăm solicitarea. 

Pe acelaşi subiect

Vlad Niculescu, administrator apartamente: Toate apartamentele din zona de cluburi au fost închiriate în proportie de 100%. Un weekend extraordinar.

În plus, nu toţi turiştii s-au grăbit să ajungă de ieri acasă. Unii au continuat să se relaxeze pe plajă şi chiar să facă o baie în mare.

Şi la munte a fost plin de turişti. Cea mai căutată destinaţie montană de 1 Mai a fost Sinaia

Cu pârtiile încă deschise dar şi cu vreme bună, stațiunea a avut câte ceva de oferit pentru fiecare turist. 

Claudiu Loghin, reporter Observator: La Sinaia au fost două anotimpuri în vacanţa de 1 Mai: iarnă, cu 12 pârtii deschise în partea superioară a domeniului schiabil Sinaia şi, aici jos în staţiune, o primăvară autentică. 

La Cota 2000, stratul de zăpadă a fost între 30 şi 80 de centimetri, iar administratorii domeniului spun că este foarte posibil ca și în următorul weekend să se poată schia pe creste. 

Maria Floricică, director Transport Urban Sinaia: Au fost nişte zile foarte frumoase sus. Vineri, sâmbătă, duminică şi luni. Soare mult, pârtii foarte bine amenajate. 

Un pic peste 6.000 de turişti am avut în toate cele 4 zile adunate, cu un vârf duminică, unde au urcat pe munte 2.130 de oameni.

Terasele, restaurantele și parcurile din oraș au fost arhipline. 

Marian Panait, city manager Sinaia: A fost neaşteptat de plin aici, multă lume. Am avut un grad de ocupare de peste 85% pe partea de cazare, iar pe partea de alimentaţie nu găseai loc liber la restaurant. 

Şi Poaina Braşov a fost în topul preferinţelor. Din 10 camere, 8 au fost ocupate, spun hotelierii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri economice » Hotelierii de pe litoral își freacă palmele și numără banii, după minivacanța de 1 Mai: "Un weekend extraordinar"