Antena Meniu Search
x

Video Rusalii 2023. Turiștii au luat cu asalt litoralul românesc în minivacanță. Cu ce oferte sunt așteptați de managerii de hoteluri și restaurante

Peste 70.000 de turişti merg la mare la noi în minivacanţa de 1 Iunie şi Rusalii. EA Tarifele sunt la jumătate faţă de mijlocul sezonului, iar vremea se anunţă ca-n plină vară. Şi încă o veste bună: de astăzi, taxa de pod de la Feteşti va fi eliminată. Distracţie, mâncare din belşug şi voie bună. De asta vor avea parte turiştii care îşi vor petrece vacanţa de Rusalii la malul mării.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 01.06.2023, 10:09

Vezi și

Din cauza grevei, mulţi părinţi au furat startul minivacanţei de 1 Iunie şi Rusalii. Ieri, plaja şi piscinele hotelurilor erau deja animate de copii.

Andreea Filip, reporter Observator: Minivacanţa vine cu temperaturi perfecte de plajă, 27 de grade Celsius, iar apa este tocmai bună pentru o baie, are 22 de grade Celsius.

Zeci de mii de turişti vor ajunge în staţiunile de pe litoral. Mamaia este din nou favorită, cu cel mai mare grad de ocupare. În top urmează Eforie şi staţiunile din sudul litoralului. Mai multe hoteluri au anunţat încă de acum două săptămâni că nu mai au niciun loc liber pentru această perioadă. Iar cele mai apreciate au fost serviciile all inclusive.

Iulian Tenie, manager hotel de 3 stele: Vom începe cu 1 iunie când îi celebrăm pe copii. Vom deschide miniclubul, echipa noastră de entertainment este pregătită cu multe suprize, cu momente de magie.

Pe acelaşi subiect

Din cauza grevei, mulţi părinţi au furat startul minivacanţei de 1 Iunie şi Rusalii

La acest hotel de 3 stele, din Mamaia, o cameră standard pentru două persoane, cu mic dejun inclus, costă 230 de lei pe noapte. Un tarif la jumătate faţă de preţurile practicate în plin sezon estival. Preţurile prin programul "Litoralul pentru toţi" vor fi menţinute şi la începutul lunii acesteia, când copiii ar trebui să intre în vacanţă. Dacă anul şcolar se va prelungi din cauza grevei, planurile turiştilor ar putea fi însă ruinate.

Corina Martin, Federaţia Patronatelor din Industria Ospitalităţii: Sute de mii de familii de români au cumpărat deja vacanţe pentru această vară. Sigur că vom avea scăderi ale gradului de ocupare mai ales într-o perioadă care se anunţă foarte bună din punct de vedere al vremii şi al tarifelor.

Iolanda Nanu, manager hotel de 4 stele: Această grevă din învăţământ, dacă prelungeşte termenele de începere şi de terminare a şcolii, să nu ne decalăm şi noi în ceea ce privesc rezervările în plin sezon.

Taxa de pod de la Feteşti va fi eliminată până la terminarea lucrărilor

Iulian Tenie, manager hotel de 3 stele: Evident că toată lumea are de pierdut.

Turiştii care merg de astăzi la mare vor avea însă de câştigat. Taxa de pod de la Feteşti va fi eliminată până la terminarea lucrărilor la Autostrada Soarelui. Pentru o minivacanţă lipsită de incidente, peste 200 de polițiști, inclusiv de la Acțiuni Speciale, şi peste 100 de jandarmi vor fi în acţiune în Constanţa. Şi la punctele de trecere a frontierei cu Bulgaria, personalul a fost suplimentat.

Mamaia, unde tarifele pornesc de la 135 de lei/ cameră/noapte în hoteluri de 3 stele , până la 220 de lei la 4 stele, cu mic dejun inclus, si până la 500 de lei/noapte/cameră pentru cazare în regim All Inclusive. Pe al doilea loc se clasează Eforie, unde tarifele pornesc de la 99 de lei/camera/noapte în locații de 3 stele și ajung la 500 de lei în regim All Inclusive.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Rusalii 2023. Turiștii au luat cu asalt litoralul românesc în minivacanță. Cu ce oferte sunt așteptați de managerii de hoteluri și restaurante