Antena Meniu Search
x

Video Staţiunea cu cel mai mare grad de ocupare în minivacanţa de 1 Iunie şi Rusalii. Ofertele de cazare pentru care turiştii s-au înghesuit aici

Peste 70.000 de turişti aşteaptă hotelierii în minivacanţa de 1 Iunie şi Rusalii pe litoralul românesc. Tarifele sunt la jumătate faţă de mijlocul sezonului, iar vremea se anunţă ca-n plină vară. Şi încă o veste bună: de joi, taxa de pod de la Feteşti va fi eliminată

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 31.05.2023, 22:40

Vezi și

Din cauza grevei, mulţi părinţi au furat startul minivacanţei de 1 Iunie şi Rusalii. Astăzi, plaja şi piscinele hotelurilor erau deja animate de copii. "Minivacanţa vine cu temperaturi perfecte de plajă, 27 de grade Celsius, iar apa este tocmai bună pentru o baie, are 22 de grade Celsius", spune Andreea Filip, reporter Observator. 

Minivacanţa de 1 Iunie şi Rusalii pe litoral

Zeci de mii de turişti vor ajunge în staţiunile de pe litoral. Mamaia este din nou favorită, cu cel mai mare grad de ocupare. În top urmează Eforie şi staţiunile din sudul litoralului. Mai multe hoteluri au anunţat încă de acum două săptămâni că nu mai au niciun loc liber pentru această perioadă. Iar cele mai apreciate au fost serviciile all inclusive

"Vom începe cu 1 Iunie, când îi celebrăm pe copii. Vom deschide miniclubul, echipa noastră de entertainment este pregătită cu multe suprize, cu momente de magie", spune Iulian Tenie, manager hotel de 3 stele.

Pe acelaşi subiect

Cât costă cazarea la hotelurile din Mamaia

La acest hotel de 3 stele, din Mamaia, o cameră standard pentru două persoane, cu mic dejun inclus, costă 230 de lei pe noapte. Un tarif la jumătate faţă de preţurile practicate în plin sezon estival. Preţurile prin programul "Litoralul pentru toţi" vor fi menţinute şi la începutul lunii iunie, când copiii ar trebui să intre în vacanţă. Dacă anul şcolar se va prelungi din cauza grevei, planurile turiştilor ar putea fi însă ruinate. 

"Sute de mii de familii de români au cumpărat deja vacanţe pentru această vară. Sigur că vom avea scăderi ale veniturilor, scăderi ale gradului de ocupare, mai ales într-o perioadă care se anunţă foarte bună din punct de vedere al vremii şi al tarifelor", crede Corina Martin, Federaţia Patronatelor din Industria Ospitalităţii.

"Această grevă din învăţământ, dacă prelungeşte termenele de începere şi de terminare a şcolii, să nu ne decalăm şi noi în ceea ce privesc rezervările în plin sezon", adaugă Iolanda Nanu, manager hotel de 4 stele. "Evident că toată lumea are de pierdut", este de părere şi Iulian Tenie, manager hotel de 3 stele. 

Taxa de pod de la Feteşti, eliminată

Turiştii care merg de mâine la mare vor avea însă de câştigat. Taxa de pod de la Feteşti va fi eliminată până la terminarea lucrărilor la Autostrada Soarelui. Pentru o minivacanţă lipsită de incidente, peste 200 de polițiști, inclusiv de la Acțiuni Speciale, şi peste 100 de jandarmi vor fi în acţiune în Constanţa. Şi la punctele de trecere a frontierei cu Bulgaria, personalul a fost suplimentat. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Travel » Staţiunea cu cel mai mare grad de ocupare în minivacanţa de 1 Iunie şi Rusalii. Ofertele de cazare pentru care turiştii s-au înghesuit aici