Straja - Cum ajungi şi ce poţi să faci în staţiunea din Hunedoara
În ultimii ani, numărul românilor care s-au specializat pe sporturi de iarnă a crescut, astfel că s-au dezvoltat tot mai multe staţiuni de schi, iar una dintre acestea este Straja, din judeţul Hunedoara.
- Staţiunea Straja este situată în judeţul Hunedoara.
Judeţul Hunedoara era renumit pe vremuri pentru tot ceea ce înseamnă viaţă minieră. Însă, pentru că acest domeniu a avut de suferit, autortăţile locale au căutat soluţii pentru a obţine noi surse de venit.
Unul dintre pariurile autorităţilor locale a fost turismul. Astfel a apărut, printre altele, staţiunea Straja. Straja a devenit oficial staţiune doar în urmă cu aproximativ două decenii şi este o staţiune specializată în sporturi de iarnă, având zeci de kilometri de pârtii de schi, majoritatea utilizabili pe parcursul mai multor luni graţie instalaţiilor care produc zăpadă artificială şi a modului uşor în care pot fi accesate graţie infrastructurii specifice care este foarte bine pusă la punct.
Însă, dacă vă săturaţi, la un moment dat, de schiat sau de practicarea altor sporturi pe zăpadă, Straja are şi avantajul că din staţiune se poate ajunge foarte uşor la diferite obiective turistice.
Ne gândim aici în special la Castelul Corvinilor, Hunedoara fiind la circa 100 de kilometri de Straja, sau la Ansamblul Monumental Brâncuşi, Târgu Jiu fiind la circa 75 de kilometri de Straja.
Strict în staţiunea Straja puteţi descoperi Schitul Straja, Crucea Eroilor sau Drumul Crucii. Staţiunea are dezavantajul că nu poate fi accesată cu ajutorul trenului, iar un drum cu maşina este destul de complicat, dacă plecaţi din Bucureşti, de exemplu, staţiunea Straja fiind situată la aproape 450 de kilometri de Capitală.
Site-urile de specialitate recomandă drept cazări potrivite pentru staţiunea Straja instituţii precum Cabana Edelweiss, Vila Platoul Soarelui, Vila Alpin, Pensiunea La Moşu sau Pensiunea White House.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰