Antena Meniu Search
x

Video Tot mai mulţi turişti sunt dornici să ajungă mai uşor oriunde şi să nu depindă de hotel. Destinaţii pentru călătoria cu rulota

Tot mai mulţi tineri aleg să meargă cu rulota prin Europa. Avantajele sunt evidente: ajungi mai uşor oriunde, nu depinzi nici de regulile impuse de hotel, plus că per total e mai ieftin.

de Greta Gavrilă

la 16.07.2021, 13:18

Vezi și

O locaţie care, deocamdată, este în zona roşie, dar e bine să o aveţi pe listă, pentru mai târziu. Aşadar, printre locurile ideale pentru turiştii nonconformişti este Girona din Spania. Oraşul în sine are multe obiective turistice, iar oamenii pot face plimbări pe râul Onyar. Iar în drum către oraş, vizitatorii trec prin satele cochete din apropiere, pot admira Munţii Pirinei, dar pot merge şi la plajă situată la doar 50 de kilometri. De asemenea, Barcelona este la doar 100 de kilometri distanţă. 

Mai departe ajungem în Milano. Aici atractive sunt suburbiile oraşului, unde există zone de campare special amenajate, cu restaurante şi chiar cu un parc acvatic. În plus, destinaţia este aproape de Lacul Como, la trei ore de Veneţia şi chiar mai puţin de atât, până în Verona.

Peisaje pitoreşti şi zone tocmai bune de campare

Următorul pe listă este Luxemburg. Una dintre cele mai mici ţări ale Europei are peisaje pitoreşti şi, puţini ştiu asta, are peste 60 de zone de campare. Una dintre ele este slă doar patru kilometri de centrul istoric al Luxemburgului. 

Peisaje care îţi pot tăia răsuflarea pot fi admirate de la fereastră rulotei şi în Norvegia, mai exact în Oslo. Peste jumătate din oraş este acoperit de păduri. În plus, putem bifa plimbări cu caiacul. Lista continuă cu Limerick din Irlanda. Este un oraş al contrastelor între vechi şi modern. Găsim acolo clădiri medievale, cel mai vechi pub din Irlanda şi suntem practic în inima provinciei Shannon. De acolo, ajungem uşor în oraşele din apropiere.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Travel » Tot mai mulţi turişti sunt dornici să ajungă mai uşor oriunde şi să nu depindă de hotel. Destinaţii pentru călătoria cu rulota