Antena Meniu Search
x

Video Traseele din munţii Gutâi, pregătite pentru a-i întâmpina pe turişti. Sfaturile salvamontiştilor, pe care nu ar trebui să le ignorăm

Pentru că ne aflăm în perioada drumeţiilor pe munte, trebuie să ştim exact nu numai unde să mergem, ci şi cum să ne pregătim pentru astfel de escapade. Deşi traseele montane sunt verificate şi pregătite pentru a-i întâmpina pe turişti în siguranţă, şi aceştia ar trebui să cunoască regulile muntelui. Iar câteva sfaturi utile vin chiar din partea salvamontiştilor. 

Simona Vasiac
de Simona Vasiac

la 16.06.2022, 18:36

Vezi și

Unul dintre cele mai lungi trasee omologate din județul Maramureș pornește din Vârful Igniș și are ca puncte de atracție Creasta Cocoșului, Munții Gutâi și Vârful Trei Apostoli. Însă, înainte de a porni la drum, e important să alegem un echipament adecvat.

Dan Benga, director Salvamont Maramureș: E foarte important când mergi pe munte să ai un rucsac la tine în care să ai nişte provizii, o apă, un sandvich, o ciocolată. E foarte important ca echipamentul pe care îl ai să fie un echipament adecvat muntelui, cu bocanci în picioare, cu pantalon lung, un tricou de schimb în cazul în care transpiri, cu nişte haine de ploaie. 

O noapte de cazare costă între 140 și 260 de lei pentru două persoane, la poalele muntelui 

Din Vârful Igniș, cel mai lung traseu se măsoară în aproximativ 11 ore de drumeție. Turiştii care vor să se odihnească, o pot face la hotelul şi vilele de la poalele muntelui unde preţurile sunt pentru toate buzunarele. 

Pe acelaşi subiect

Cornel Poenar, administrator hotel: La hotel, unde este piscină interioară, teren de tenis, spa, sunt de la 250 de lei până la 390 pentru cameră de două persoane. Cu mic dejun inclus. 

Iar la vile, unde există şi o piscină exterioară cu panoramă spre munți, noaptea de cazare costă între 140 și 260 de lei pentru două persoane. 

Însă, în Maramureș, orice turist, înainte de odihnă, gustă din preparatele tradiționale.

În perioada verii, cel mai lung traseu omologat din Maramureș este vizitat zilnic de aproximativ 300 de turiști.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Travel » Traseele din munţii Gutâi, pregătite pentru a-i întâmpina pe turişti. Sfaturile salvamontiştilor, pe care nu ar trebui să le ignorăm