Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Traseul din România care a cucerit-o pe Debby, o americancă din Florida. Priveliște care taie respirația la peste 1.650 m

Şiruri întregi de turişti descoperă în fiecare weekend un ţinut plin de legende şi peisaje uimitoare: Pietrele Doamnei din Munţii Rarău. Traseul, dificil pe unele porţiuni, te răsplăteşte în vârf cu o privelişte impunătoare. 

de Angela Bertea

la 24.08.2024 , 20:35

Albe şi uriaşe, Pietrele Doamnei se înalţă spre cer în mijlocul pădurii de brazi. Turişti din toată lumea sunt cuceriţi de frumuseţea aspră a rocilor calcaroase. Debby a venit în România din Florida, pentru nunta unor prieteni. Uimită de fotografiile cu Pietrele Doamnei, a vrut să le vadă cu ochii ei.

"Mi s-a spus că este o plimbare în natură. Până acum toate bune, am reuşit. Totul este minunat şi nu-mi vine să cred că urc acest munte", a mărturisit Debby.

Coloane întregi de turişti străbat rezervaţia Pietrele Doamnei, uimiţi de peisajele de poveste

Vezi și

Traseul devine mai spectaculos pe măsură ce înaintezi spre cel mai înalt punct, la peste 1.650 metri. Odată ajuns sus, tabloul naturii este copleşitor. Ca să te bucuri de privelişti, trebuie să ai condiţie fizică bună şi echipament adecvat. 

"Din Masivul Rarău sau de pe Piatra Șoimului putem vedea în dreapta Masivul Giumalău, în partea stânga Vârful Pietrosul Broștenilor, și în plan îndepărtat chiar Munții Călimani în zilele însorite", a spus Ionuț Abutnăriței. șef Ocolul Silvic Vatra Dornei.

Legenda spune că, pe la 1541, domnitorul Petru Rareş şi soţia lui şi-au găsit scăparea într-o peşteră din Munţii Rarău. Pietre uriaşe s-ar fi prăbuşit peste tătarii care îi urmăreau că să îi ucidă şi să îi jefuiască. Stâncile ar fi îngropat şi comoara lor, ca plată pentru că i-a salvat, iar de atunci localnicii numesc locul Pietrele Doamnei. 

Angela Bertea Like

Curioasă din fire, îmi place să pun întrebări și să obțin răspunsuri. Pe unele le obțin mai ușor și repede, pe altele mai dificil. Dar, îmi place și să insist, ceea ce mă conduce spre ceea ce vreau să obțin.

Întrebarea zilei
Noi asigurări, pentru biciclete şi anvelope. Veţi apela la ele?
Observator » Travel » Traseul din România care a cucerit-o pe Debby, o americancă din Florida. Priveliște care taie respirația la peste 1.650 m