Antena Meniu Search
x

Video Turiștii profită de ultimele zile senine pe munte. Părinți și copii au cucerit vârful Zespezel

Deşi suntem în luna noimebrie, soarele nu ne părăseşte. Turiştii au profitat de ultimele zile senine şi au ieşit la aer curat în munții Gurghiu, mai exact pe varful Zespezel. Cu o altitudine de 1278 metri, iubitorii muntelui au putut admira celelalte vârfuri ale munților, Gurghiu și Călimani. Întregul traseu a fost parcurs în 7 ore, iar la drumeţie au participat chiar şi copii. 

de Redactia Observator

la 14.11.2021, 11:15

Vezi și

Vrăjiţi de peisajul scăldat de razele soarelui, turiştii au pornit la drum. La fiecare sfârşit de săptămână, potecile din Munţii Gurghiului se umplu de iubitori ai muntelui. Pentru adulţi, traseul de 15 kilometri este mai mult un prilej de încărcat bateriile, nu o provocare. Însă pentru copii, drumeţia nu este tocmai uşoară. 

Turist, alături de fiica sa: Îi place, din păcate are piciorușele mici, și când este abrupt trebuie să o luăm în spate. Sper să îi inserăm microbul muntelui. 

Brunch cu mâncare asigurată de săteni

Fiecare părinte are trucurile sale pentru a-şi face copiii să se bucure de drumeţii. 

Pe acelaşi subiect

Otilia: Motivăm copiii. Povestim foarte mult cu ei ca să nu-şi dea seama că e puţin mai greu să urci la munte. Dar e frumos, e o luptă mentală, practic. Muşchii te ascultă. În momentul în care comanzi creierului, muşchii te ascultă. 

Când sfaturile părinţilor nu sunt suficiente, intră în scenă ghizii. 

Monica Fărcaș, ghid turistic și organizator: Sunt un iubitor de păduri. 

Pe lângă drumeţii, ghizii de aici organizează pentru turişti şi brunch-uri unde mâncarea este asigurată de sătenii din zonă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Travel » Turiștii profită de ultimele zile senine pe munte. Părinți și copii au cucerit vârful Zespezel