Antena Meniu Search
x

Video Iarna a venit mai repede în mai multe localităţi din ţară: Drumarii acţionează pe şosele cu utilaje şi materiale antiderapante

A venit iarna în mai multe localităţi din ţară. De azi dimineaţă a început să ningă în zonele montane, iar la altitudini mai mari, stratul de zăpadă depus este şi de 10 centimetri. Drumarii au ieşit deja pe şosele cu utilaje şi materiale antiderapante. Şoferii trebuie însă să fie foarte atenţi şi să-şi adapteze viteza la condiţiile de trafic.

de Redactia Observator

la 09.11.2021, 20:44

Vezi și

Ninge în judeţul Harghita, la peste 1.400 de metri, unde stratul de zăpadă este deja de 5 - 10 centrimetri. Iar maşinile circulă cu dificultate.

Cristian Filip, şef district Harghita: Se acţionează cu absolut toate utilajele din bază. Până la această oră s-a acţionat cu aproximativ 40 de tone de material antiderapant. Rugăm participanţii la trafic să adapteze viteza la condiţiile de trafic.

Zăpadă este şi în judeţul Argeş, la altitudini de peste 1.800 de metri, unde ninge de azi dimineaţă.

Pe acelaşi subiect

Andrei Nicuţ, Salvamont Argeş: În acest moment, stratul proaspăt măsoară aproximativ 5 centrimetri şi este în creştere. Vântul bate moderat, iar temperatura resimţită este de aproximativ -5 grade. Recomandăm turiştilor atenţie sporită în efectuarea turelor alpine şi echipament corespunzător turelor de iarnă. 

Un peisaj superb este şi la Rânca unde ninge cu fulgi mari.

Iarna a venit mai repede şi în Hunedoara şi Alba, unde în mai multe localităţi, azi de dimineaţă au căzut primii fulgi de nea. 

Cu toate că stratul de zăpadă nu este încă foarte mare, drumarii îi avertizează pe şoferi să nu plece la drum dacă nu au maşinile pregătite pentru iarnă.

Drumarii împrăştie material antiderapant în zonele unde a început să ningă

Drumarii intervin, marţi, în judeţele Mureş, Covasna şi Harghita, unde a început să ningă şi se distribuie material antiderapant. De asemenea, se patrulează pe Transfăgărăşan.

Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Braşov anunţă, marţi, că a început să ningă în judeţele Mureş, Covasna şi Harghita şi se intervine cu mai multe autospeciale. De asemenea, drumarii patrulează pe Transfăgărăşan, unde împrăştie preventiv sare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Vremea » Iarna a venit mai repede în mai multe localităţi din ţară: Drumarii acţionează pe şosele cu utilaje şi materiale antiderapante