Antena Meniu Search
x

Unde să mergi la mare în septembrie sau octombrie 2022. 6 locuri din Europa sau din apropiere unde se poate face plajă toamna

Septembrie este o perioadă fantastică pentru a vizita mai multe ţări din Europa. Chiar dacă vemea s-a răcit în ultimele zile, există încă mai multe locaţii numai bune pentru a merge la mare în sătpămânile următoare.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 05.09.2022, 16:06

Grecia
Unde să mergi la mare în septembrie sau octombrie 2022 - Shutterstock

Pe lângă temperaturile încă foarte bune pentru plajă sau o baie în mare, turiştii se pot bucura de staţiuni mai puţin aglomerate, mai multe opţiuni la hoteluri, restaurante şi excursii de o zi în diferite locaţii. 

Locuri din Europa unde să mergi la mare în septembrie 2022

La sfârșitul lunii septembrie, în nordul Europei, frunzele s-ar putea să înceapă deja să-şi schimbe culoarea, în timp ce plajele uimitoare de pe Marea Mediterană, din sudul Europei, încă promit zile lungi, calde și însorite. Iată astfel cele mai bune locuri din Europa de mers la mare în luna septembrie şi octombrie 2022.

Tenerife, Spania

Pe acelaşi subiect

Temperatura medie în septembrie este de 27 de grade Celsius. Cu temperaturi încă ridicate până la sfârșitul lunii septembrie, Tenerife este o alegere perfectă. Apa mării este caldă, plajele au nisipul fin, iar viaţa de noapte promite distracţii de neuitat pentru turişti. Luna octombrie promite de asemenea temperaturi numai bune pentru o vacanţă la malul mării.

Algarve, Portugalia

Temperaturile din Algarve în septembrie se situează, de obicei, undeva la 30 de grade Celsius. Este cu siguranță suficient de cald pentru a sta la plajă și mult mai suportabil decât temperaturile din iulie și august. Lagos este alegerea perfectă pentru o săptămână relaxare, iar satul pescăresc Alvor este recomandat pentru restaurante și plaje pustii.

Vremea în Algarve în octombrie este în general perfectă. Octombrie este o lună cu temperaturi maxime calde în timpul zilei în jur de 23 de grade Celsius și temperaturi pe timp de noapte în jur de 15 grade Celsius în Albufeira, una dintre cele mai populare destintaţii. Precipitațiile variază de la scăzute în Lagos, cu 17 mm de precipitații, până la moderate în Portimão, cu 64 mm precipitații.

Ibiza, Spania

Septembrie este o lună ideală pentru a vizita Ibiza. Sezonul de vârf a trecut acum, ceea ce înseamnă că totul este mai liniștit și insula începe să revină la ritmul ei normal de relaxare.

Temperaturile din Ibiza în septembrie se situează undeva la 27 de grade Celsius, în timp ce în octombrie scad câteva grade, temperaturile ajungând până la 23 de grade Celsius. Următoarea perioadă este foarte plăcută pentru activități în aer liber și bineînţeles pentru plajă.

Croaţia

Vremea în Croația în septembrie variază de la plăcută la perfectă, în funcție de destinație. În septembrie, temperaturile maxime medii în timpul zilei sunt calde și variază de la 22°C în Zagreb la 26°C în Senj. Temperaturile pe timp de noapte scad în general la 21°C în Senj și 11°C în Zagreb.

Septembrie este cea mai bună lună pentru a vizita Croația datorită vremii suficient de calde pentru a vă relaxa pe plajă și a înota în mare și pentru a vizita insula - fără aglomerația de vară. Însă sfârșitul lunii marchează sfârșitul sezonului și multe insule își închid barurile și restaurantele pentru perioada de iarnă.

Malta

Malta este o destinaţie plăcută pentru luna septembrie, temperaturile ajungând până la 28 de grade Celsius. Veți avea nevoie de costum de baie și de echipament de plajă pentru zi și doar de niște haine ușoare pentru seară, atunci când temperaturile scad doar până la 20ºC.

De asemenea, cu temperaturi medii ridicate de 25 grade Celsius în luna octombrie, Malta este una dintre cele mai calde țări din Europa în acea perioadă a anului. Este încă suficient de cald pentru a vă bucura de zilele de plajă.

Cipru

Temperaturi medii ridicate de până la 28 de grade Celsius sunt şi în Cipru atât în septembrie, cât şi în octombrie. Vremea este încă extrem de caldă la începutul toamnei, mai ales în timpul zilei, briza serii fiind cea care vă va mai ţine departe de aerul condiţionat. Este de fapt un moment bun pentru a vizita Cipru tocmai în octombrie!

Paphos este un oraș care lucrează tot anul - nu se închide în același mod ca o stațiune de vacanță precum Protaras. Este puțin liniștit în timpul iernii, când unele hoteluri se închid pentru renovare, dar în octombrie este încă destul de cald și restaurantele şi barurile menţin distracţia pentru turişti.

Unde poți să faci plajă în octombrie 2022

Octombrie este o lună excelentă pentru o vacanță în Europa. Este suficient de cald în sudul Mediteranei pentru vă relaxa la soare, iar marea va fi caldă. Dacă numărați destinațiile din jurul Mării Mediterane, Egiptul este pe primul loc pentru o vacanță de vară la jumătatea lunii octombrie. Cele mai bune locuri de cazare şi cele mai frumoase plaje în această perioadă sunt în:

  • Egipt
  • Malta
  • Portugalia
  • Grecia
  • Cipru
  • Spania
  • Turcia
  • Madeira

Fiecare dintre aceste destinații oferă o experiență unică și cu siguranță vă veţi bucura de vacanţă indiferent de varianta pe care o alegeţi. 

Cum este vremea în octombrie în Grecia și Italia

Grecia

Deși oamenii cred de obicei că este foarte cald pe tot parcursul anului, vremea în Grecia este de fapt blândă și plăcută, așa că nu trebuie să rataţi plajele frumoase nici în luna octombrie. Temperaturile în Grecia în luna octombrie pot fi între 24 și 14 grade Celsius. Cel mai bun moment pentru a vizita insulele grecești, precum Santorini, Mykonos, Corfu și Kefalonia (Argostoli), este chiar luna octombrie, când nu mai este atât de aglomerat.

Insulele grecești oferă întotdeauna plaje superbe, ape cristaline și peisaje luxuriante. Plaja Myrtos din Kefalonia este considerată pe scară largă a fi una dintre cele mai frumoase plaje din lume, cu pietricele albe pure care strălucesc pe coasta verde luxuriantă a muntelui - este accesibilă pe un drum lung și șerpuit.

Zante este o altă alegere populară, cu plaja Navagio sau „Smugglers Bay” cele mai faimoase datorită epavei de pe țărmurile sale – o excursie cu barca şi un picnic pe plajă sunt unele dintre cele mai bune modalități de a experimenta golful superb. În Creta, laguna Balos este renumită pentru apele sale turcoaz și nisipurile albe. Puteți ajunge acolo luând o barcă de la Kissamos.

Italia 

Per total, octombrie în Italia nu este o perioadă tocmai potrivită pentru a merge la mare, deşi, în sud sunt încă şanse foarte mari ca temperaturile să poată permite zile de plajă la finalul lui spetembrie şi începutul lui octombrie. Totuşi, pentru majoritatea turiştilor care caută zile însorite, calde și aglomerație minimă, cel mai bun moment pentru a vizita Italia este sfârșitul lunii mai sau începutul lunii octombrie. Aceste luni sunt mai reci și mai puțin aglomerate decât lunile fierbinți de vară. 

Cu peste 1.000 km de coastă, vizitatorii Sardiniei au alegerea dintre plajele cu nisip auriu, argintiu sau alb. Situată pe Coasta de Smarald, uimitoarea Sardinia oferă ape cristaline și nisipuri albe pudrate.

Alghero, în nord-vestul Sardiniei, are o puternică influență catalană, iar plaja San Giovanni – cunoscută și sub numele de „lido” – se învecinează cu orașul. Cu toate acestea, pentru o plajă cu un adevărat factor „wow”, Maria Pia se află la doar cinci minute de mers cu mașina și are o întindere de nisip alb ca gheața, aureolată de păduri de pini parfumate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Travel » Unde să mergi la mare în septembrie sau octombrie 2022. 6 locuri din Europa sau din apropiere unde se poate face plajă toamna