Antena Meniu Search
x

Video Vacanţa de iarnă, în Europa. Pârtiile de schi din ţară şi de peste graniţe aşteaptă turiştii români. Cât costă un sejur în Bulgaria

Pentru al doilea an la rând, pandemia face regulile în vacanţa de iarnă. Românii se tem să îşi rezerve o vacanţă într-un resort de schi din Europa, pentru că nu ştiu dacă destinaţia pe care o aleg intră sau nu în carantină. Cum s-a întâmplat cu Austria, care de azi este în lockdown total. Sute de români s-au trezit cu planurile pentru vacanţa de 1 decembrie date peste cap. Italia este printre puţinele ţări în care staţiunile de schi s-au redeschis, iar în prima parte a lunii viitoare şi bulgarii ne aşteaptă la schi.

de Angela Bertea

la 22.11.2021, 21:03

Vezi și

Vacanţă la schi, în Bulgaria

Indiferent că vorbim de vacanţa de vară sau de cea de iarnă, preferata românilor rămâne Bulgaria. Pregătirile în celebrele resorturi de ski din Bansko şi Boroveţ sunt în toi. Bulgaria e cea mai afectată ţară europeană de valul patru al pandemiei, dar oficialii nu iau în calcul amânarea sezonului de schi. Se va deschide pe 18 decembrie. Restricţiile în staţiuni sunt minime, masca este obligatorie,iar pentru a schia nu e nevoie de certificat verde. El e necesar însă pentru a intra în Bulgaria. În plus e nevoie şi de un test PCR negativ. "Găsim preţuri la hotelurile de trei stele de 38-40 euro, pe noapte, de persoană, cu all inclusive. Dacă sejurul se suprapune cu Revelionul, se mai adaugă cina de Revelion, la preţuri între 90 şi 100 de euro de persoană", spune Lucian Bădârcea, reprezentant agenţie de turism.

Turism extern. Vacanţă de iarnă, în Ucraina

Staţiunea Bukovel din Ucraina i-a făcut pe mulţi români să lase Valea Prahvei şi să plece. Preţurile sunt mai mici iar staţiune e la doar 100 de kilometri de graniţa noastră. O noapte de cazare cu mic dejun inclus porneşte de la 30 de euro pentru două persoane, iar ski pass-ul pentru o zi costă aproximativ 40 de euro, cu acces pe toate pârtiile.  

Pe acelaşi subiect

Vacanţă pe pârtiile de schi din Austria

În Austria, una dintre cele mai populare destinaţii de iarnă printre români, staţiunile de schi rămân închise pentru cel puţin 20 de zile. De azi, ţara este în lockdown de urgenţă. Măsura a dat peste cap planurile a peste 300 de români, care voiau să îşi petreacă minivacanţa de 1 decembrie acolo. "Au fost destule rezervări, făcute încă din septembrie. S-au anulat şi turiştii s-au repregramat pentru perioada martie", explică Lucian Bădârcea.

Turiştii români aleg, în număr mare, Italia

Cei care nu au vrut să aştepte până atunci şi îşi doreau neapărat să petreacă primele zile din decembrie pe pârtiile de schi s-au reorientat către Italia. Deşi numărul de cazuri de coronavirus este în creştere, în weekend s-au deschis staţiunile din nordul ţării. Nu este nevoie de certificatul verde pe pârtii, dar trebuie prezentat în restaurante sau pentru a călători cu telecabina. Însă, oficialii de la Roma nu exclud ca restricţiile să revină în forţă şi aici, dacă focarele de COVID continuă să se extindă. 

Turism intern. Vacanţe în România

Cererea de vacanţe la schi în Europa a scăzut anul acesta cu 30% în comperaţie cu perioada de dinainte de pandemie. O situaţie de care speră să profite administratorii de pârtii şi de staţiuni de la noi. "Avem în toată Bucovina şase pârtii de schi. Turiştii s-au reorientat încă de anul trecut să vină în ţară, pentru că în afară nu se ştie ce se va deschide", spune Georghe Sologiuc

Deocamdată nu a nins prea mult şi a fost prea cald pentru a fi pornite tunurile de zăpadă artificială. "În Cârlibaba, am reuşit să strângem câteva grămezi de zăpadă, puţine, în ultima săptămâna doar o zi am avut cu minus 6 grade". Toată lumea speră acum ca până de sărbători, să fie suficientă zăpadă pentru ca turiştii să se poată bucura de o vacanţa de iarnă perfectă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Travel » Vacanţa de iarnă, în Europa. Pârtiile de schi din ţară şi de peste graniţe aşteaptă turiştii români. Cât costă un sejur în Bulgaria