Antena Meniu Search
x

Video Vacanţă la alegere, cu sau fără restricţii. Ce condiţii de călătorie sunt pentru Grecia, Bulgaria sau Italia

Pe lângă pălărie, crema de soare şi costumul de baie, pentru unele destinaţii trebuie să punem în bagaje, in continuare, certificate de vaccinare sau teste covid. Încă mai sunt ţări care solicită dovada vaccinării sau testul negativ iar regulile de intrare diferă de la stat la stat. Din acest motiv, centrele de testare încă mai sunt primul loc pe care turiştii îl vizitează înainte de concediu. 

Andreea Petrescu
de Andreea Petrescu

la 03.06.2022, 16:06

Vezi și

"Să nu mai fie restricţii pe nicăieri, să nu mai port mască", asta îşi doresc toţi cei care pleacă în vacanţă. 

Iar Grecia, una din cele mai populare destinaţii pentru români, a renunţat deja la toate restricţiile

Roxana Ilinca, reprezentant agenţie de turism: Grecii au ştiut şi a fost foarte bine că au anunţat din timp o ridicare a restricţiilor de la 1 Mai pentru că deja staţiunile greceşti încep să se umple de turişti români. 

În acest moment, accesul este permis în Grecia în restaurante, cinematografe, hoteluri cu o singură condiţie, purtarea măştii de protecţie. În schimb, niciun alt document nu mai este solicitat.

Petrecerile ţin până dimineaţă, deja staţiunile au început să arate ca în vremurile bune cu petreceri începând de vineri până duminică, până dimineaţa, nu mai este cerută nicio altă măsură suplimentară. Restaurentele, tavernele sunt deschise până la ultimul client.

Ce condiţii de călătorie sunt în Bulgaria

Şi vecinii noştri Bulgari primesc tuiştii fără să le pună condiţii. La fel şi în Croaţia. Nu acelaşi lucru este valabil în Spania, Italia, Turcia, Franţa, Portugalia şi Cipru. 

Andreea Petrescu: Autorităţile din Italia solicită cetăţenilor care ajung pe teritoriul acestei ţără să prezinte un certificat de vaccinare covid care să ateste fie vaccinarea cu unul dintre seruri, fie trecerea prin boală, fie rezultatul negativ al unui test PCR sau unul rapid. Persoanele care nu pot prezenta un astfel de certificat, trebuie să intre obligatoriu cinci zile în autoizolare. 

Centrele de testare sunt mult mai puţin aglomerate decât acum câteva luni. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Travel » Vacanţă la alegere, cu sau fără restricţii. Ce condiţii de călătorie sunt pentru Grecia, Bulgaria sau Italia