Antena Meniu Search
x

Oraşul care renunţă la taxa de 30% pe alcool timp de un an, ca să atragă şi mai mulţi turişti

Dubaiul va renunţa la o taxă de 30% pe vânzările de alcool pentru restul anului, a anunţat luni municipalitatea din emirat. Măsura face parte dintr-o serie de schimbări de politică de liberalizare din ultimii ani, menite să stimuleze turismul şi să atragă mai mulţi rezidenţi străini, transmite CNBC. Băutura este foarte scumpă în Dubai, o halbă de bere costând în jur de 15 euro şi un pahar de vin până la 20 de euro sau chiar mai mult.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 04.01.2023, 08:40

Oraşul care renunţă la taxa de 30% pe alcool pentru un an, ca să atragă şi mai mulţi turişti
Oraşul care renunţă la taxa de 30% pe alcool pentru un an, ca să atragă şi mai mulţi turişti - Shutterstock

"Municipiul Dubai a încetat temporar să colecteze taxa de 30% de la companiile de băuturi alcoolice pentru o perioadă de un an, de la 01.01.2023 până la 31.12.2023. Companiile autorizate să vândă în Emiratul Dubai au fost notificate cu privire la această decizie", a scris municipalitatea din Dubai într-o postare de pe contul său oficial de Twitter.

Măsura este probabil o încercare de a creşte turismul şi de a stimula mai multe afaceri atât în rândul vizitatorilor, cât şi al rezidenţilor, în timp ce Dubaiul avansează în obiectivul său de a deveni ”cel mai fericit loc de pe Pământ”, scrie news.ro.

Băutura este foarte scumpă în Dubai

Băutura este foarte scumpă în Dubai, o halbă de bere costând în jur de 15 euro şi un pahar de vin până la 20 de euro sau chiar mai mult.

Distribuitorii locali de alcool au anunţat mai întâi vestea, lanţul de băuturi alcoolice Maritime and Mercantile International (MMI) din Dubai scriind duminică pe pagina sa de Facebook: "Acum puteţi economisi 30% taxa municipală pe băuturile alcoolice. Am reflectat acest lucru în toate preţurile noastre!" Ea a adăugat că taxa pe vânzări (TVA) de 5% din Emiratele Arabe Unite se aplică în continuare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi se par deplasate unele declaraţii ale Înaltpreasfinţitului Teodosie?

Observator » Travel » Oraşul care renunţă la taxa de 30% pe alcool timp de un an, ca să atragă şi mai mulţi turişti