Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Vacanţe unice în lume. Cât plătesc românii pentru experienţe inedite precum expediţiile pe Kilimanjaro sau safari în Kenya

O dată în viaţă! Aşa îşi gândesc vacan​ţele tot mai mulţi români! Nu mai vor doar să stea relaxaţi la plajă ci îşi doresc expediţii pe Kilimanjaro, safari în Kenya sau croaziere în Alaska. Pentru a-şi îndeplini visele, unii economisesc ani de zile, pentru că o astfel de experienţă costă peste 3.000 de euro. 

Ingrid Tîrziu
de Ingrid Tîrziu

la 16.02.2024 , 21:35

Cine are condiţie fizică şi vrea să cucerească munţii, poate pleca în expediţie pe Kilimajaro. 

Marius Berca, manager operaţional agenţie de turism: Programul este undeva la 8-9 zile este undeva la 2.500, 2.700 de euro de persoană avion, cazare, urcat pe munte cu ghid dat de agenţie, vorbitor de limba română şi cu ghid însoţitor de acolo care ştie traseul. E o experienţă care merită încercată. 

Românii vor să descopere tradiţii şi culturi diferite

Vezi și

Pentru cei care vor să încerce experienţa unui Safari în Kenya, preţurile pornesc de la 1.650 de euro de persoană pentru 7 nopţi de cazare în jungla africană. Există şi alte destinaţii care îi aşteaptă pe români să le descopere tradiţiile şi cultura. 

Pe acelaşi subiect

Tânără: Columbia, Argentina şi Brazilia, Miami. Am văzut deja cam toată Europa şi am vrut să ieşim puţin din continent, vreau să văd şi cultura, mă interesează foarte mult America de sud. 

Femeie: Vreau să văd oameni la casa lor, care au alte obiceiuri, altfel de a se comporta. 

Alexandru Dudău, reprezentant operaţiuni zboruri agenţie: Premierele noastre pentru 2024 sunt circuitele din Thailanda, care vor avea loc în perioada Festivalului Luminilor. Porneşte de la 2.299 de euro. Transport, cazare şi asistenţă în limba română. 

Croazierele, la mare căutare. De la cât pornesc preţurile

Ingrid Tîrziu, reporter Observator: Şi experienţele pe vas, la mare depărtare de casă sunt foarte căutate în rândul românilor. De exemplu, o croazieră Singapore-Malaezia-Thailanda porneşte de la 2.200 de euro. La fel de mult costă şi o croazieră în Australia, iar dacă vrem să explorăm Alaska, preţurile pornesc de la 3.000 de euro. 

Mai aproape de casă, la vecinii buglari, găsim şi hotelurile care îmbină sesiunile de relaxare la spa cu excursiile în propriile crame. O escapadă perfectă pentru un weekend în doi. 

Mariya Mihova, manager hotel: Sejurul minim este de două zile . Este suficient pentru relaxare şi pentru a vedea complexul. Facem degustări de vinuri. Cam 350 de euro, include doar mic dejun. 

Pachete atractive şi în ţările orientale

Şi ţările orientale au pachete tot mai atractive pentru turiştii români. Un sejur în Iordania porneşte de la 790 de euro de persoană pentru o săptămână all inclusive, iar în Maroc pachetele încep de la 900 de euro. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Travel » Vacanţe unice în lume. Cât plătesc românii pentru experienţe inedite precum expediţiile pe Kilimanjaro sau safari în Kenya