Video Via Transilvanica 2022. Turismul românesc, promovat la Muzeul Ţăranului român
Viaţa la ţară, de la satele din Putna şi până la cele din Drobeta Turnu Severin, este promovată în acest weekend la Muzeul Ţăranului Român, în cadrul Festivalului Povestirilor de pe Via Transilvanica. Evenimentul pune în lumină cultura gastronomică pur românească, artişti şi meşteşugari, dar şi destinaţii turistice de neratat.
Sunt doar câteva dintre bunătăţile care pot fi degustate în acest weekend, la Muzeul Ţăranului Român din Capitală.
Silvia Teodorescu, coordonatorul Cronicari Digitali: Dacă eşti o familie cu copii, poţi să vii cu copiii. Tu să stai pe o căpiţă de paie şi să-i laşi să facă ateliere de pictat cahle. Sunt acele plăci de ceramică autentice din care faci super sobe sau super şeminee. Avem ateliere de cusut opinci, pot să vadă cum se încondeiază ouăle de-adevăratelea, dar mai pot să vadă cum se face untul. Sau pot să meargă la desene animate despre poveştile din ţara secuilor.
Viaţa la sate, promovată în Bucureşti
- Sezon estival la final: Mamaia nu mai e preferata turiştilor şi încasări cu 20% mai mici decât în 2019
- Brandul de ţară, lăsat în seama influencerilor. Ministerul Turismului cheltuie 1,5 milioane de euro pe o campanie...
- România va investi 1,5 milioane de euro pentru promovarea României. În ultimele 6 luni, doar 600.000 de turişti...
Pascal a dat Franţa pe Bucovina. S-a îndrăgostit de satele româneşti la sfârşitul anilor '90 şi nu a mai plecat. Acum e stabilit la Putna şi vrea să-i convingă şi pe alţii să facă la fel.
Pascal Garnier - administrator ghid: A fost un şoc pentru mine când am venit în '98 pentru prima dată în România, cât de frumoase erau zonele rurale din Bucovina şi din Maramureş şi viaţa de acolo, nu doar patrimoniul construit, dar şi toate tradiţiile care erau aşa de bine păstrate.
Am şi o mică agenţie de turism care aduce turişti francofoni. Toţi au plecat cu o viziune aşa de pozitivă despre România.
Accesul la festival se face pe bază de donaţii, sumele colectate fiind redirecţionate către două asociaţii care sprijină cultura românească. Mâine, evenimentul se încheie cu un concert, urmat de filmul documentar "Oamenii drumului: Terra Banatica", difuzat în premieră la Bucureşti.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰