Antena Meniu Search
x

Marea finală Chefi la cuțite a condus topul audiențelor cu 2,1 milioane de telespectatori. Florica Boboi, câștigătoarea sezonului 10

Finală încărcată de emoție și tensiuni deopotrivă, aseară, la Chefi la cuțite! Sezonul aniversar al celui mai urmărit show culinar s-a încheiat spectaculos, cu o bătălie... la cuțite și mai ascuțite! 

de Redactia Observator

la 02.12.2022, 13:40

Marea finală Chefi la cuțite a condus topul audiențelor cu 2,1 milioane de telespectatori. Florica Boboi, câștigătoarea sezonului 10
Marea finală Chefi la cuțite a condus topul audiențelor cu 2,1 milioane de telespectatori. Florica Boboi, câștigătoarea sezonului 10 - Antena 1

Cea din urmă probă, care i-a aliniat la start pe Adrian Stroe, Raluca Todea și Florica Boboi nu a fost lipsită de conflicte, iar deznodământul a demonstrat încă o dată cât de mult contează, dincolo de talentul gastronomic, spiritul de echipă. Marea câștigătoare a sezonului 10 Chefi la cuțite, concurenta lui Chef Sorin Bontea, Florica Boboi a declarat printre lacrimi, după aflarea verdictului: ”Nu-mi vine să cred, n-am câștigat în viața mea nimic! Dar victoria asta e a tuturor din echipa mea. Am câștigat toți, toți suntem câștigători. Toată viața mea le voi mulțumi colegilor”.

La rândul său, Chef Bontea, care și-a adjudecat aseară un nou titlu Chefi la cuțite, cel de-al cincilea, a spus, în culmea fericirii: ”N-am crezut niciodată, atunci când Scărlătescu mi-a adus-o pe Flori în echipă, că ea va putea câștiga acest sezon. Nu mi-a trecut prin cap o secundă! Este incredibil, nu-mi vine să cred că a câștigat. Meritul ei este că a muncit și a ajuns până în semifinală. Mai departe, a știut să facă echipa perfectă. Orice Chef bun, fără o echipă în spate, nu poate face nimic”.

Ediția de gală Chefi la cuțite difuzată de Antena 1 aseară, în care cei trei finaliști s-au înfruntat în ultima luptă a acestui sezon pentru marele trofeu și premiul de 30.000 de euro, a condus topul audiențelor cu o medie pe publicul comercial din mediul urban de 9.2 puncte de rating și 28.5% cota de piață, în vreme ce Pro Tv se clasa pe locul al doilea cu o medie de 6.3 puncte de rating și 19.7% cota de piață. Și la orașe Antena 1 a fost lider de piață cu o medie de 9.4 puncte de rating și 24.5% cota de piață, urmată de Kanal D cu 5.7 puncte de rating și 14.9% cota de piață. Și la nivelul întregii populații a țării show-ul a fost lider cu o audiență medie de 9.1 puncte de rating și 22.9% cota de piață, Pro Tv ocupând locul al doilea cu 6.8 puncte de rating și 17.1% cota de piață. Difuzată în intervalul orar 20:26-24:10, emisiunea a adunat în minutul de aur de la 23:38, 2,1 milioane de telespectatori în fața micilor ecrane.  

Proba decisivă în marea finală Chefi la cuțite a constat în pregătirea unui meniu à la carte, fiecare finalist având dificila misiune de a-și alcătui o echipă, alegând câte patru concurenți dintre cei care au părăsit concursul. Astfel, Adrian Stroe, concurentul lui Cătălin Scărlătescu, a ales să gătească alături de Mădălina Crețan, Andrei Mihalcea, Titus Antonescu și Brigitta Gheorghe. Raluca Todea, concurenta lui Florin Dumitrescu, i-a ales pe Ștefania Pop, Dan Manciu, Florin Dragomir și Oxi (Roxana Crudu), iar Florica Boboi și-a format echipa din Gabriel Drăgușanu, Paco, Gigi Nicolae și Carmen Cojocar. Fiecare echipă a gătit aperitiv, main course și desert, atmosfera la bancurile de lucru fiind cu adevărat încinsă. Presiunea și-a spus cuvântul cel mai mult în echipa Ralucăi Todea, acolo unde conflictele dintre ea și Oxi (Roxana Crudu) au făcut și mai dificilă misiunea pregătirii unor farfurii demne de o finală Chefi la cuțite.

Verdictul a luat-o prin surprindere pe câștigătoarea marelui premiu de 30.000 de euro, Florica Boboi, care a îmbrățișat trofeul cu lacrimi de bucurie, după un parcurs incredibil: ea a părăsit concursul în bootcamp, revenind în competiție atunci când a fost nominalizată de Chef Scărlătescu alături de alți trei concurenți, după folosirea unei amulete care i-a oferit acest avantaj. ”Azi am înțeles un lucru: un joc între Chefi a creat o mică amuletă. Acea mica amuletă a adus în concurs o concurentă. Iar acea concurentă a câștigat. Florica, felicitări!”, a declarat Chef Scărlătescu. ”O felicit pe Flori pentru victorie.

Sunt supărat, însă, pentru Raluca, fiindcă de partea cealaltă a benzii nu s-a simțit ceea ce a vrut ea să imprime în mâncare”, a spus Chef Florin Dumitrescu. 

Seara de gală s-a încheiat într-o atmosferă de sărbătoare, ceilalți doi finaliști salutând victoria Floricăi. ”Bravo, Flori! A muncit fata asta la toate battle-urile. Și acum s-a văzut rezultatul. Până la urmă, deciziile au fost ale ei, pentru că Chefii n-au mai stat cu noi la ultima probă. A meritat. N-a fost ziua mea, am omis ceva”, a declarat Adrian Stroe. ”Chiar dacă n-am câștigat, sper că nu l-am dezamăgit pe Chef Dumitrescu, pentru că nu merită lucru ăsta. Le mulțumesc celor care au pus suflet alături de mine în acest concurs. Și mă bucur pentru Flori. Oamenii ăștia merită să câștige. Sunt muncitori, au mâinile muncite. De câte ori o țineam de mână, simțeam palma ei aspră de la atâta muncă”, au fost cuvintele Ralucăi Todea la finalul serii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că atacul Iranului asupra Israelului va escalada într-un conflict la scară largă?

Observator » TV » Marea finală Chefi la cuțite a condus topul audiențelor cu 2,1 milioane de telespectatori. Florica Boboi, câștigătoarea sezonului 10