Antena Meniu Search
x

Video Marius Pancu, omul din spatele pupitrului de știri: Sunt înclinat spre partea mai serioasă a subiectelor, asta mă pasionează, asta trăiesc

Nu crede în modă, ci în stil. N-are blugi în garderobă, ci doar pantaloni de stofă. Iar atunci când vine vorba despre jurnalism, încearcă să-l facă elegant, la fel cum îşi poartă şi costumele. Colegul nostru Marius Pancu, prezentatorul Observatorului de Noapte, a trecut de cealaltă parte a microfonului, oferind un interviu unei cunoscute reviste mondene.

de Redactia Observator

la 27.09.2021, 13:12

Vezi și

Marius Pancu: Prima dată când am intrat într-o redacție reală a fost undeva la 14-15 ani și nu la un ziar pentru copii, ci la un ziar care se ocupa cu toate subiectele majore ale momentului. 

Presa scrisă a fost însă doar un pretext, care l-a condus către ceea ce a simţit dintotdeauna să facă: televiziune. 

Marius Pancu: Ani de televiziune, propriu-zis, cred că sunt vreo 13 - 14 în total. Intrinsec, am fost înclinat spre partea asta mai serioasă a subiectelor, asta mă pasionează, asta mă devorează de dimineaţă până seara, asta citesc, asta trăiesc... 

... căci subiectele care schimbă lumea îi conferă adrenalina de care are nevoie zi de zi. Este şi motivul pentru care nu a trecut niciodată de partea divertismentului. Şi nici nu o va face! 

Marius Pancu: Mi s-a propus de foarte multe ori să fac divertisment, chiar la vârste foarte fragede, undeva la 18 ani când încă era un miraj al televiziunii şi lumea nu înţelegea cum un puşti refuză şansa vieţii lui şi nu vrea să facă diverstisment. 

În televiziune, oamenii mai întâi te văd, apoi te ascultă, aşa că Marius a fost dintotdeauna preocupat să arate cât mai bine. Poartă costume încă din clasa a V-a şi nici că s-ar putea simţi mai comod în altceva.

Marius Pancu: Cred că primul lucru pe care-l transmiţi, îl transmiţi prin astfel de lucruri, niciodată nu am fost adeptul acelor pretinse snobisme culturale, conform cărora dacă eşti suficient de inteligent, dacă eşti suficient de pregătit nu ar trebui să te preocupe şi imaginea ta exerioară. Dimpotrivă! Cred că cu cât eşti mai inteligent, cu atât înţelegi că şi imaginea exterioară e extrem de importantă în meseria pe care o alegi, în mesajul pe care vrei să l transmiţi mai departe. 

Pe Marius Pancu îl puteţi urmări de luni până joi la pupitrul Observatorului de Noapte.

Reporter: De ce să se uite la tine, la Antena1, după show-ul de diverstiment din fiecare seară? 

Marius Pancu: Au garanţia că toate informaţiile de ieri şi de azi trec printr-un filtru pe care l-am exersat an de an, zi de zi, ore peste ore, şi pe care l-am suprapus şi peste un filtru internaţional, pentru că am exerciţiul ăsta, al acoperirii ştirilor externe cu foarte mare voluptate, al lucrului cu redacţia Externe şi atunci ştiu exact care sunt toate punctele din care trebuie să privesc un subiect, pentru a fi sigur că la privitor, că la publicul meu va ajunge varianta cea mai autentică. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » TV » Marius Pancu, omul din spatele pupitrului de știri: Sunt înclinat spre partea mai serioasă a subiectelor, asta mă pasionează, asta trăiesc