Antena Meniu Search
x

Video Știrile zilei, 12 ianuarie 2022. Criza energiei îngenunchează industria românească; Anul şcolar ar putea fi mărit

Știrile zilei, 12 ianuarie 2022, prezentate de Rosse Stan.

Rosse Stan
de Rosse Stan

la 12.01.2022, 10:15

Rosse Stan îți aduce cele mai importante știri ale zilei
Rosse Stan îți aduce cele mai importante știri ale zilei - Observator

Știrile zilei, 12 ianuarie 2022

1) Zeci de oameni au ieșit din locuințe, speriați, în Alexandria, după ce o cantitate mare de păcură a ajuns în sistemul de canalizare. Combustibilul provenea de la centrala termică a Centrului militar județean Teleorman.

2) Criza energiei îngenunchează industria românească. Alro Slatina, unul dintre cei mai mari producători de aluminiu din Europa, a oprit activitatea în mai multe hale. Două mii de angajați au intrat în șomaj tehnic.

3) Ministrul Educaţiei a anunțat că îşi doreşte ca perioada de cursuri să fie mai lungă în anul şcolar 2022/2023 faţă de anii trecuţi. Sorin Cîmpeanu spune că alte state au rezultate remarcabile în educație cu acest nou sistem.

4) Preşedintele Parlamentului European, David Sassoli, a murit la vârsta de 65 de ani. Social-democratul se afla în ultima săptămână a mandatului său, în condiţiile în care marţea viitoare, Parlamentul va alege un nou lider.

5) O româncă şi soţul ei italian, căutați la nivel european, au fost prinşi de către poliţişti într-o localitate din judeţul Timiş. Cei doi au legături cu clanul mafiot Camorra și sunt cercetați pentru infracțiuni în jocurile online de noroc.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Update » Știrile zilei, 12 ianuarie 2022. Criza energiei îngenunchează industria românească; Anul şcolar ar putea fi mărit