Antena Meniu Search
x

Video Știrile zilei, 27 iunie 2022. Rezultate peste aşteptări la Bacalaureat 2022

Știrile zilei, 27 iunie 2022, prezentate de Mădălina Iacob.

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 27.06.2022, 22:56

Mădălina Iacob îți aduce cele mai importante știri ale zilei
Mădălina Iacob îți aduce cele mai importante știri ale zilei - Observator

Știrile zilei, 27 iunie 2022

1) Compensarea de 50 de bani a preţului la carburanţi a fost criticată de mulţi români şi considerată ridicolă, dar are şi o explicaţie. Premierul Nicolae Ciucă spune că doar atât s-a putut asigura de la bugetul statului.

2) PNL şi PSD au discutat în şedinţe paralele un nou pachet de măsuri fiscale care vor afeca bugetul a milioane de români. Printre ele se numără şi deduceri ale impozitelor, dar şi taxe mai mari pe tutun, alcool şi jocuri de noroc. 

3) Prinţul Paul al României a fost reţinut la Paris, după un an şi jumătate de când a fost dat în urmărire. Acesta este condamnat la 3 ani şi 4 luni de închisoare cu executare în dosarul Ferma Băneasa. 

4) Ministrul Educaţiei a anunţat că rata de promovare la Bacalaureat a fost cea mai bună din ultimii zece ani. Sorin Cîmpeanu recunoaşte însă că perfomanţa vine mai ales ca urmare a simplificării materiei după pandemie.

5) Controlorii STB nu vor mai purta celebrele veste albastre în mijloacele de transport în comun. Autorităţile vor să îi ia pe călători prin surprindere, pentru a nu mai fi cazuri în care aceştia plăteau doar când vedeau că vor fi verificaţi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Update » Știrile zilei, 27 iunie 2022. Rezultate peste aşteptări la Bacalaureat 2022