Antena Meniu Search
x

Video Știrile zilei, 5 aprilie 2022. Rate mai mari la creditele în RON; Incendiu puternic în Delta Văcăreşti

Știrile zilei, 5 aprilie 2022, prezentate de Mădălina Iacob.

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 05.04.2022, 20:58

Mădălina Iacob îți aduce cele mai importante știri ale zilei
Mădălina Iacob îți aduce cele mai importante știri ale zilei - Observator

Știrile zilei, 5 aprilie 2022

1) Discursul lui Volodimir Zelenski în Parlamentul României a fost marcat de bâlbe şi probleme tehnice. Camera Deputaţilor a deschis o anchetă după ce transmisiunea a avut întreruperi, iar traducerea a fost îndoielnică. 

2) Banca Naţională a României a anunţat creşterea dobânzii de politică monetară la 3% pe an. Asta înseamnă rate cu câteva sute de lei mai mari la creditele în moneda naţională.

3) A fost anunţat al cincilea pachet de sancţiuni împotriva Rusiei, ca răspuns la atrocităţile comise la Bucea. Printre acestea se numără interdicţia importurilor de cărbune şi a accesului navelor ruseşti în porturile Uniunii Europene.

4) Un incendiu puternic de vegetaţie a izbucnit în Parcul Natural Văcăreşti. Suprafaţa afectată a depăşit 10 mii de metri pătraţi, iar autorităţile au emis un mesaj RO ALERT din cauza degajărilor mari de fum.

5) Coaliţia de guvernare ia în calcul o nouă creştere a salariului minim pe economie. Propunerea a venit din partea IMM-urilor, iar preşedintele PSD Marcel Ciolacu a menţionat că ar putea fi aplicată chiar de anul acesta.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Update » Știrile zilei, 5 aprilie 2022. Rate mai mari la creditele în RON; Incendiu puternic în Delta Văcăreşti