Antena Meniu Search
x

Video Incendiul din Delta Văcărești a fost lichidat. Au ars 15 mii de metri pătrați. Intervenția pompierilor, îngreunată de vânt

Un incendiu puternic a izbucnit, marţi, în Parcul Natural Văcăreşti, cu degajări mari de fum. Pompierii au intervenit cu mai multe autospeciale. După mai bine de două ore, flăcările au fost stinse. Suprafaţa afectată este de circa 15.000 metri pătraţi. 

de Redactia Observator

la 05.04.2022, 17:23

Vezi și

Update 16.50: Incendiul izbucnit în Delta Văcăreşti a fost stins după mai bine de două ore de la momentul în care a fost sesizat, iar suprafaţa afectată este de circa 15.000 metri pătraţi. 

Update: Reprezentanţii ISU Bucureşti-Ilfov au precizat că intervin 11 autospeciale, suprafaţa afectată ajungând deja la 10.000 de metri pătraţi. 

Deocamdată au fost afectați circa 5.000 mp de vegetație. Au fost trimise 4 autospeciale de stingere. Vântul influenţează modul de manifestare a incendiului, motiv pentru care numărul echipajelor care intervin a fost suplimentat. 

Pe Fii Observator au fost trimise mai multe imagini foto și video cu incendiul din Delta Văcărești, zonă protejată de legislație. Fumul intens poate fi văzut de la mare distanță. Iar cei de la Administraţia Naţională de Meteorologie au emis o atenţionare valabilă până la 21:00. 

Pe acelaşi subiect

"Având în vedere simularile modelelor numerice rulate în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie privind evoluția norului de fum din zona Delta Văcărești, Mun. București sector 4, se apreciază că cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla moderat, cu ușoare intensificări (viteze la rafală de până la 35...45 km/h), din direcție predominant vest-sud-vestică, astfel că evoluția norului de fum va fi de dispersie și deplasare spre est-nord-est.", au transmis reprezentanţii ANM

Autorităţile au emis marţi un mesaj RO-ALERT de avertizare a populaţiei cu privire la incendiul de vegetaţie izbucnit în Delta Văcăreşti.

"Incendiu de vegetaţie produs în Delta Văcăreşti. Ocoliţi zona. Eliberaţi căile de comunicaţii pentru a facilita accesul structurilor de intervenţie. Dacă sunteţi în apropiere, evacuaţi zona. Luaţi măsuri de adăpostire şi autoprotecţie. Accesaţi canalele media şi aplicaţiile din mediul online ale DSU şi IGSU pentru mai multe informaţii şi actualizări despre eveniment" - precizează mesajul transmis de către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

Traficul rutier pe şos. Vitan-Bârzeşti se desfăşoară sub îndrumarea poliţiştilor Brigăzii Rutiere, având în vedere incendiul de vegetaţie din Delta Văcăreşti.

"Solicităm conducătorilor de autovehicule să evite pe cât posibil zona, să circule cu prudenţă, să păstreze o distanţă suficientă pentru a putea frâna în condiţii de siguranţă, să nu oprească ori să staţioneze decât în locurile special amenajate şi să respecte semnalele şi indicaţiile poliţiştilor rutieri. Pietonilor le recomandăm să circule doar pe trotuare, traversarea străzii să o facă doar prin locurile special amenajate şi la culoarea verde a semaforului electric, după ce s-au asigurat temeinic, iar conducătorii de vehicule le-au înţeles intenţia de a traversa", transmite Brigada Rutieră.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Fii Observator » Incendiul din Delta Văcărești a fost lichidat. Au ars 15 mii de metri pătrați. Intervenția pompierilor, îngreunată de vânt