Antena Meniu Search
x

Video Cei mai rapizi pantofi din lume. Pot atinge o viteză de până la 12 kilometri pe oră în câteva secunde

Dacă v-ați săturat să stați în trafic în fiecare zi, dar drumul până la muncă vi se pare prea lung să îl faceți pe jos, tehnologia vine în ajutor cu un concept inedit - cei mai rapizi pantofi din lume.

de Redactia Observator

la 26.02.2023, 09:20

Vezi și

Nu sunt role, nu sunt skate-uri, nu sunt pantofii lui Michael Jackson, deşi se numesc Moonwalkers, ci sunt, aşa cum spun producătorii, pantofii care aduc mersul viitorului. Sunt etichetaţi ca fiind cei mai rapizi pantofi din lume şi promit să crească viteza de mers cu până la 250%. Sunteţi în întârziere şi nu vreţi să fugiţi? Pantofii moonwalkers vă vor ajuta să ajungeţi la destinaţie în mai puţin de jumătate din timpul pe care îl făceaţi în mod normal. Creaţia inedită îi aparţine unui start-up american şi haideţi să vedem cum funcţionează.

Xunjie Zhang, fondator: Credem într-un viitor în care totul poate fi la o distanţă de mers pe jos. Mi-am petrecut ultimii 5 ani încercând să găsesc o modalitate de a duce mersul în viitor. Vă prezint Moonwalkers, cei mai rapizi pantofi din lume.

Moonwalkers sunt pantofii care promit să revoluționeze mobilitatea urbană cu ajutorul tehnologiei și al inteligenței artificiale. Pot atinge o viteză de până la 12 kilometri pe oră în câteva secunde şi se mişcă doar atunci când doreşte utilizatorul.

Abe Pleta, lead mechanical engineer: Cel mai bun mod prin care poţi învăţa să mergi cu Moonwalkers este să te plimbi puţin cu pantofii în modul de blocare. Nu există putere, aşa că nu vă faceţi griji, nu va exista nicio accelerare. Pentru a începe vom face câţiva paşi, mergem normal şi poţi să simţi deja puterea. Continuă să mergi în mod natural. Dacă vrei să încetineşti, poţi face paşi mai mici şi apoi te opreşti.

Pe acelaşi subiect

Pantofii au un algoritm care se adaptează la mersul celui care îi poartă. Asta înseamnă că puteţi folosi scările sau transportul în comun şi puteţi aştepta cu încredere la trecerea de pietoni fără teama că pantofii o vor lua înainte. Ideea din spatele acestei inovaţii a venit dintr-o experienţă cel puţin traumatizantă.

Xunjie Zhang, fondator: Totul a început într-o zi în care mergeam cu scuterul şi aproape că am fost lovit de o maşină. Atunci am început să mă întreb de ce nu merg niciodată pe jos 30 de minute. Mi-am făcut o misiune să îmbunătăţesc mersul pe jos, în loc să îl înlocuiesc.

Odată ce a absolvit Institutul de Robotică Carnegie Mellon, fondatorul companiei a făcut echipă cu un grup de ingineri de maşini de curse, experţi în robotică, dar şi designeri de pantofi sport, toţi reuniţi pentru un singur scop – să creeze un vehicul electric care poate fi efectiv purtat.

Abe Pleta, lead mechanical engineer: I-am testat cu nenumăraţi voluntari, au acoperit sute de kilometri din cel mai accidentat teren urban, de la trotuare crăpate, la pietriş.

Un alt avantaj este că pantofii pot fi încărcaţi cu orice cablu USB în aproximativ o oră şi au o autonomie de aproximativ 10 kilometri. În plus, îi puteţi purta peste orice tip de încălţăminte. Pantofii pot fi precomandaţi deja la un preţ de 999 de dolari, iar de luna viitoare se estimează că va începe şi producţia în masă.

Xunjie Zhang, fondator: Un pas mic pentru mers, un salt uriaş pentru viitorul mobilităţii urbane.

Cei mai rapizi pantofi din lume ar putea reprezenta o alternativă extrem de viabilă la mașină pentru distanțe scurte. Sunt mult mai mici decât un scuter sau o bicicletă, așa că pot fi ținuți chiar şi în sertar, la birou, susțin inginerii. Şi ar putea fi un ajutor extrem de mare mai ales pentru cei care lucrează în zone ultraaglomerate şi în care nu există parcări. Cam aşa cum este peste tot în Bucureşti.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » UseIT » Cei mai rapizi pantofi din lume. Pot atinge o viteză de până la 12 kilometri pe oră în câteva secunde