Ce este ChatGPT şi de ce ar putea lăsa mulţi oameni fără loc de muncă
ChatGPT este noul fenomen despre care vorbeşte întreaga lume, însă despre care mulţi vorbesc chiar cu teamă că i-ar putea lăsa fără locul de muncă.

- Compania care a lansat ChatGPT a ajuns să fie evaluată la 29 de miliarde de dolari.
ChatGPT este o aplicaţie lansată în noiembrie anul trecut de OpenAI şi care a făcut senzaţie în special graţie versatilităţii. Gândit iniţial ca un produs care să susţină o conversaţie minimă, ChatGPT a ajuns să aibă calităţile necesare inclusiv pentru a crea programe de computer, pentru a compune muzică, pentru a juca jocuri sau pentru a răspunde la întrebări de cultură generală.
ChatGPT a beneficiat de review-uri pozitive, de la lansare, iar OpenAI, compania care stă, practic, în spatele acestui produs, a ajuns să fie evaluată la 29 de miliarde de dolari.
Au existat, însă, şi review-uri negative care vorbesc în special despre pericolul pe care îl poate reprezenta trecerea în prim plan a inteligenţei artificale. De asemenea, s-a vorbit şi despre numeroasele rateuri date de ChatGPT, care ar avea tendinţa să improvizeze în loc să ofere răspunsuri complete.
Care sunt joburile pe care ChatGPT le-ar putea face într-o bună zi
- Primul aeroport din România care va fi dotat cu sistemul de recunoaştere facială. Oamenii vor fi identificaţi...
- Robotul care poate face 300 de anchete epidemiologice pe zi e şomer de un an
- Un bărbat din Norvegia a depus plângere împotriva ChatGPT. L-a prezentat drept un criminal care și-a ucis doi...
- Aproape jumătate dintre români folosesc AI în viaţa de zi cu zi. Care sunt cele mai utilizate platforme
- Elon Musk prezintă chatboxul Grok 3, cu care vrea să concureze împotriva ChatGPT şi DeepSeek
Specialiştii vorbesc despre posibilitatea ca ChatGPT şi alte aplicaţii sau programe bazate pe inteligenţă artificală să poată lăsa mulţi oameni fără locul de muncă.
Ne gândim în special la aşa-numiţii "gulere albe", respectiv la cei care fac muncă de birou, indiferent că vorbim de experţi financiari, publicişti sau chiar terapeuţi ori specialişti în sănătate.
Se vorbeşte despre faptul că o mulţime de industrii au devenit vulnerabile în faţa dezvoltării inteligenţei artificiale, mai ales în condiţiile în care există companii de specialitate care au decis să renunţe la mii de angajaţi pentru a obţine resursele necesare care să permită investiţia a miliarde de dolari în dezvoltarea inteligenţei artificale.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰