Antena Meniu Search
x

Ce este ChatGPT şi de ce ar putea lăsa mulţi oameni fără loc de muncă

ChatGPT este noul fenomen despre care vorbeşte întreaga lume, însă despre care mulţi vorbesc chiar cu teamă că i-ar putea lăsa fără locul de muncă.

de Redactia Observator

la 01.02.2023, 08:22

Compania care a lansat ChatGPT a ajuns să fie evaluată la 29 de miliarde de dolari
Compania care a lansat ChatGPT a ajuns să fie evaluată la 29 de miliarde de dolari - Profimedia
  • Compania care a lansat ChatGPT a ajuns să fie evaluată la 29 de miliarde de dolari.

ChatGPT este o aplicaţie lansată în noiembrie anul trecut de OpenAI şi care a făcut senzaţie în special graţie versatilităţii. Gândit iniţial ca un produs care să susţină o conversaţie minimă, ChatGPT a ajuns să aibă calităţile necesare inclusiv pentru a crea programe de computer, pentru a compune muzică, pentru a juca jocuri sau pentru a răspunde la întrebări de cultură generală.

ChatGPT a beneficiat de review-uri pozitive, de la lansare, iar OpenAI, compania care stă, practic, în spatele acestui produs, a ajuns să fie evaluată la 29 de miliarde de dolari.

Au existat, însă, şi review-uri negative care vorbesc în special despre pericolul pe care îl poate reprezenta trecerea în prim plan a inteligenţei artificale. De asemenea, s-a vorbit şi despre numeroasele rateuri date de ChatGPT, care ar avea tendinţa să improvizeze în loc să ofere răspunsuri complete.

Care sunt joburile pe care ChatGPT le-ar putea face într-o bună zi

Pe acelaşi subiect

Specialiştii vorbesc despre posibilitatea ca ChatGPT şi alte aplicaţii sau programe bazate pe inteligenţă artificală să poată lăsa mulţi oameni fără locul de muncă.

Ne gândim în special la aşa-numiţii "gulere albe", respectiv la cei care fac muncă de birou, indiferent că vorbim de experţi financiari, publicişti sau chiar terapeuţi ori specialişti în sănătate.

Se vorbeşte despre faptul că o mulţime de industrii au devenit vulnerabile în faţa dezvoltării inteligenţei artificiale, mai ales în condiţiile în care există companii de specialitate care au decis să renunţe la mii de angajaţi pentru a obţine resursele necesare care să permită investiţia a miliarde de dolari în dezvoltarea inteligenţei artificale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » UseIT » Ce este ChatGPT şi de ce ar putea lăsa mulţi oameni fără loc de muncă