Antena Meniu Search
x

Povestea lui Sam Altman, creatorul ChatGPT. Are o avere estimată la 250 de milioane de dolari

ChatGPT, noua aplicaţie bazată pe inteligenţă artificială şi care ar putea lăsa mulţi oameni fără locul de muncă, a fost creată de Sam Altman, un programator în vârstă de 37 de ani, din Statele Unite ale Americii.

de Redactia Observator

la 01.02.2023, 09:09

Sam Altman, creatorul ChatGPT, are o avere estimată la 250 de milioane de dolari
Sam Altman, creatorul ChatGPT, are o avere estimată la 250 de milioane de dolari - Profimedia
  • Sam Altman, creatorul ChatGPT, este un susţinător al Partidului Democrat din Statele Unite ale Americii.

Sam Altman este directorul OpenAI, compania care a dezvoltat aplicaţia respectivă, şi unul dintre fondatori, alături de Elon Musk, Jessica Livingston sau Peter Thiel. De altfel, Altman este specializat în lansarea unor aplicaţii sau platforme de succes.

În 2005, la doar 19 ani, Altman a pus bazele Loopt, alături de iubitul său din acea perioadă, Nick Sivo. Loopt a fost o platformă socială creată pentru utilizatorii de smartphone-uri şi a fost cumpărată de Green Dot Corporation pentru 43,4 milioane de dolari.

Sam Altman este investitor în numeroase companii precum Reddit, Pinterest sau Airbnb şi este membru în comitetul de conducere al companiilor Helion şi Oklo, companii care se ocupă cu dezvoltarea de capacităţi de producere a energiei nucleare.

Care este averea lui Sam Altman, creatorul ChatGPT

Pe acelaşi subiect

Prin apariţia aplicaţiei ChatGPT, Sam Altman a făcut ca OpenAI, compania unde este director, să fie evaluată la 29 de miliarde de dolari. Cu toate acestea, Altman nu se poate lăuda cu o avere personală impunătoare.

Ultimele cifre arată că programatorul în vârstă de 37 de ani are o avere estimată la 250 de milioane de dolari. Asta şi pentru că Altman este şi un cunoscut filantrop. De asemenea, Altman este şi un susţinător al Partidului Democrat din Statele Unite ale Americii.

În mai 2020, Altman a donat 250.000 de dolari unei grupări politice care susţinea campania electorală a lui Joe Biden, actualul preşedinte al Statelor Unite ale Americii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » UseIT » Povestea lui Sam Altman, creatorul ChatGPT. Are o avere estimată la 250 de milioane de dolari