Antena Meniu Search
x

Video 9 judeţe şi Capitala, sub avertizare cod galben de vreme severă în următoarele ore. ANM anunţă vijelii şi ploi până diseară

Administraţia Națională de Meteorologie a emis o alertă meteo de vreme severă. Astfel, la ora 10.00 a intrat în vigoare o avertizare cod galben de vânt și ploi, care vizează Capitala şi nouă judeţe. 

de Redactia Observator

la 04.05.2024, 14:35

Vezi și

Astfel, atenţionarea cod galben de intensificări ale vântului este valabilă în intervalul 4 mai, ora 10.00 – 4 mai, ora 19.00. Potrivit ANM, în Dobrogea și în cea mai mare parte a Munteniei local și temporar vântul va avea intensificări, cu rafale de 55...65 km/h. 

Temporar vor fi intensificări ale vântului și în restul Munteniei și în Moldova, precum și în sudul și estul Transilvaniei, cu viteze în general de 45...50 km/h.

Harta județelor afectate de codul galben de vreme severă

meteoromania.ro

Vânt și ploi în București

Pe acelaşi subiect

Conform prognozei speciale emisă pentru Capitală, până diseară, la ora 19.00, vor fi înnorări temporare și posibil perioade cu averse slabe, iar vântul va sufla moderat, cu intensificări din a doua parte a zilei, cu viteze la rafală de până la 55 km/h.

Temperatura maximă va fi de 21...23 de grade Celsius.

Cum va fi vremea în Noaptea de Înviere

Meterologii spun că în Noaptea de Înviere ne vom bucura de timp frumos, fără ploaie sau vânt şi cu temperaturi de peste 10 grade Celsius. 

Cele două zile de Paşti vor aduce vreme însorită şi temperaturi în creştere. În Capitală, aşteptăm spre 20...25 de grade Celsius. După jumătatea săptămânii viitoare, însă, gradul de instabilitate va fi în creştere. În primele zile ale săptămânii viitoare ne vom bucura de temperaturi aproape de vară. Abia apoi va ploua din nou"Valorile termice vor fi în creştere la debutul săptămânii viitoare, astfel cã vremea va deveni mai caldã decât în mod normal la aceastã datã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri mai ales dupã-amiaza şi seara, când se vor semnala averse şi descãrcãri electrice în zonele montane, în vest, nord şi centru şi cu totul izolat în rest. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în Dobrogea, precum şi în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 şi 26 de grade Celsius, urmând ca de la mijlocul săptămânii viitoare temperaturile să mai scădă în nord, nord-vest și în nord-est", au explicat specialiştii ANM. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei

V-aţi simţit discriminaţi la interviul de angajare din cauza vârstei?

Observator » Vremea » 9 judeţe şi Capitala, sub avertizare cod galben de vreme severă în următoarele ore. ANM anunţă vijelii şi ploi până diseară