Video Furtuni cu grindină "ieșită din comun" au devastat nordul Italiei. Un râu de gheață a inundat străzile din Serengo, în zona Milano
Dacă Grecia se confruntă cu cele mai călduroase zile din ultimii 50 de ani, alte țări sunt lovite de furtuni devastatoare. Vijeliile puternice, ploile torențiale și grindina uriașă au făcut ravagii în nordul Italiei. Asta, după o săptămână în care regiunea s-a confruntat cu temperaturi extreme, care au depășit 46 grade Celsius.
Imagini postate pe rețelele sociale arată cum un râu de gheață inundă străzile din Serengo, un oraș la nord de Milano. "Grindina care a căzut a fost absolut ieșită din comun, cu pietre de gheață care, în unele cazuri, aveau diametre de peste 10 centimetri", a declarat Luca Zaia, guvernatorul regiunii Veneto, pentru agenția Ansa. Zaia declarase stare de urgență joi, după ce peste 110 de persoane au fost rănite din cauza vremii extreme.
În Lombardia şi Piemont, opt oameni au fost răniţi de grindina de mărimea mingilor de tenis şi de vântul extrem de puternic. Din cauza daunelor provocate de fenomenele extreme, guvernatorul regiunii Piemont va cere guvernului să declare stare de calamitate.
- 25 de județe și București, sub avertizare cod galben de caniculă. Marți, valul de căldură se va intensifica...
- "În viaţa mea nu am văzut aşa ceva!" O furtună violentă a lovit cu forța unui uragan Reşiţa, iar codul roșu...
- O tornadă a făcut prăpăd lângă Milano. Clădiri rămase fără acoperişuri, zeci de copaci smulşi din...
Nou val de caniculă în sudul Europei
Furtunile au mai scăzut valorile în termometre, însă meteorologii au avertizat că această răcire este de scurtă durată. Săptămâna viitoare, sunt așteptate temperaturi de peste 37 de grade Celsus, în sudul Europei, potrivit rapoartelor.
Recordul de temperatură a fost stabilit săptămâna trecută la Decimomannu, în Sardinia, un s-au înregistrat 46,1 grade Celsius, iar în Malaga, Spania, valorile în termometre au atins 43,8 grade.
Cea mai ridicată temperatură înregistrată vreodată în Europa a fost de 48,8 grade Celsius, în Sicilia, în 2021, conform Organizației Meteorologice Mondiale.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰