Antena Meniu Search
x

Galerie foto Cod roșu de caniculă, marți și miercuri, în București și mai multe județe din sudul-estul țării. ANM anunță temperaturi extreme, de peste 42 de grade Celsius

Adminsitrația Națională de Meteorologie a emis avertizări cod roșu de caniculă, valabile marți și miercuri, în București și mai multe județe și sud-estul țării. Se vor înregistra temperaturi maxime extreme de 40-42 de grade Celsius, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

de Redactia Observator

la 24.07.2023, 13:10

Vezi și

Meteorologii au emis mai multe avertzări cod galben, portocaliu și roșu de vreme extremă.

COD GALBEN

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată

Interval de valabilitate: 24 iulie, ora 22:00 – 25 iulie, ora 10:00

Pe acelaşi subiect

Zone afectate: local în vestul, nord-vestul și centrul țării

În intervalul menționat, local în vestul, nord-vestul și centrul țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului (rafale în general de 55...70 km/h și izolat peste 80 km/h), vijelii, averse ce vor avea și caracter torențial (în intervale foarte scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat peste 30...40 l/mp) și grindină. Potrivit ANM, instabilitatea atmosferică va fi pronunțată începând cu a doua parte a zilei de marți (25 iulie) în vestul, nordul, centrul și nord-estul teritoriului, iar miercuri seara și în noaptea de miercuri spre joi (26/27 iulie) în special în sud și est.

Harta județelor afectate de codul galben de furtuni

meteoromania.ro

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 24 iulie

Fenomene vizate: val de căldură, caniculă și disconfort termic ridicat

Luni (24 iulie) valul de căldură se va extinde în vestul, sudul și parțial estul țării. Va fi caniculă, disconfortul termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 34 și 37 de grade, iar cele minime se vor situa între 18 și 23 de grade.

Harta județelor afectate de codul galben de furtuni

meteoromania.ro

Cod roșu de temperaturi extreme marți și miercuri în mai multe județe din sudul țării și în Capitală

Meteorologii au emis avertizări cod roșu de temperaturi extreme valabile marți și miercuri în mai multe județe din sudul țării și în Capitală.

Marți, va fi cod roșu în județele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călărași și în municipiul București. Se vor înregistra temperaturi maxime extreme de 40-42 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

Harta județelor afectate de codurile galben, portocaliu și roșu de caniculă

meteoromania.ro

Miercuri, avertizarea cod roșu vizează județele Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călărași, Ialomița, Brăila, Galați, vestul județului Constanța și municipiul București. Se vor înregistra temperaturi maxime extreme de 40...42 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

Harta județelor afectate de codurile galben, portocaliu și roșu de caniculă

meteoromania.ro

Coduri galben și portocaliu de caniculă

Marți în județele Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Ialomița, Buzău, Brăila, Galați, Vrancea, Vaslui și Bacău va fi cod portocaliu de caniculă, iar în restul țării va fi cod galben. Miercuri, Codul portocaliu de caniculă va afecta județele Dolj, Olt, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Vrancea, Tulcea, Bacău și Vaslui.

Luni, valul de căldură se va extinde în vestul, sudul și parțial estul țării. Va fi caniculă, disconfortul termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 34 și 37 de grade, iar cele minime se vor situa între 18 și 23 de grade. De asemenea, de luni de la ora 22:00 ăână marți la ora 10:00 va fi Cod galben de instabilitate atmosferică în vestul, nord-vestul și centrul țării. Aceasta se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului (rafale în general de 55-70 km/h și izolat peste 80 km/h), vijelii, averse ce vor avea și caracter torențial (în intervale foarte scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20-25 l/mp și izolat peste 30-40 l/mp) și grindină.

Temperaturi de 40 de grade Celsius, în București

Vremea va fi caniculară luni în Capitală, iar marți valul de căldură se va intensifica, maximele ajungând la 40 de grade, arată ANM în prognoza specială pentru București

De luni până marți dimineața, în Capitală, vremea va deveni caniculară, cu disconfortul termic în creștere și un indice temperatură-umezeală (ITU) ce va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi mai mult senin, trecător cu unele înnorări după-amiaza. Vântul va sufla slab până la moderat.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 36 de grade, iar cea minimă va fi de 18-21 degrade. De marți dimineața până miercuri seara, valul de căldură se va intensifica. Va fi caniculă, disconfortul termic deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși cu mult pragul critic de 80 de unități. Vor fi maxime în jurul a 40 de grade și minime de 20-24 de grade. Cerul va fi mai mult senin, însă mai ales seara zilei de miercuri, instabilitatea atmosferică se va manifesta prin înnorări temporar accentuate, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie și ploi de scurtă durată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Copilul dumneavoastră a fost victima bullying-ului?

Observator » Vremea » Cod roșu de caniculă, marți și miercuri, în București și mai multe județe din sudul-estul țării. ANM anunță temperaturi extreme, de peste 42 de grade Celsius