Antena Meniu Search
x

Video Adio, temperaturi de luna mai. Vremea se va schimba radical în weekend

E vremea extremelor. Astăzi au fost temperaturi de luna mai în sudul ţării. Situaţia se va schimba, însă, radical în weekend. 

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 10.03.2023, 20:15

Vezi și

La malul mării, vremea le-a făcut parcă în ciudă celor care nu s-au putut bucura de primăvara caldă de pe litoral. Pe Faleza de la Cazino, localnici şi turişti s-au bucurat de soarele care încălzea mai mult decât cele 15 grade Celsius din termometre. 

Temperaturi record pentru martie au fost şi la Galaţi. La 19 grade Celsius, vremea i-a ţinut afară ore în şir pe localnici. În mare parte din ţară au fost temperaturi vecine cu vara. Maxima zilei a fost la Călăraşi, 21 de grade Celsius. Valori apropiate, în jur de 20 de grade au fost în sud şi sud-est. În vest au fost peste 15. 

La peste 1.600 de metri altitudine, peisajul se schimbă - nu mai este primăvară. Staţiunea Rânca a primit încă o porţie de ninsoare, zăpada are un metru şi jumătate şi încă puteţi schia. 

Cine s-a săturat de zăpadă a găsit primăvara... la altitudine mai mică. 

Pe acelaşi subiect

Diana Speretoiu, reporter Observator: La nici cinci kilometri distanţă, întâlnim un peisaj care ne bucură privirea: iarnă şi primăvară la un loc. Covoare de ghiocei lângă petice de zăpadă.

Vremea se schimbă în weekend

Sezonul de schi este pe sfârşite în cele mai multe staţiuni. Sunt 12 grade la Poiana Braşov şi 11 grade la Predeal, iar zăpada abia se mai zăreşte pe pârtii. Temperaturile sunt cu 10 grade mai mari decât ar fi trebuit în a doua săptămână de martie. 

În weekend, vremea se va schimba radical. Vântul va mătura toată ţara, va ploua aproape peste tot, iar la munte, pe creste va fi viscol puternic. Soarele şi temperaturile generoase vor reveni, însă, la începutul săptămânii viitoare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Vremea » Adio, temperaturi de luna mai. Vremea se va schimba radical în weekend