Alertă meteo de vreme extremă. Capitala şi 25 de judeţe, sub cod galben de caniculă azi şi mâine

De Veronica Micu.
Publicat: 17.07.2021, 11:18.
Actualizat: 17.07.2021, 11:19

Administrația Națională de Meteorologie a emis o nouă avertizare de caniculă. Valul de căldură va fi mai accentuat în 25 de județe și în Capitală, care se vor afla sub cod galben sâmbătă şi duminică.

Alertă meteo de vreme extremă. Capitala şi 25 de judeţe, sub cod galben de caniculă azi şi mâine

shutterstock.com / meteoromania.ro

Potrivit ANM, sunt vizate județele Botoșani, Suceava, Neamț, Iași, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Mehedinți, Gorj, Dolj, Vâlcea, Olt, Argeș, Teleorman, Dâmbovița, Giurgiu, Prahova, Buzău, Ialomița, Călărași, Brăila, Tulcea, Constanța, Ilfov și Capitala.

În aceste zone, valul de căldură va persista și va fi caniculă, iar disconfortul termic se va menține accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Local, disconfortul termic va fi ridicat și în restul teritoriului, mai ales duminică, au transmis meteorologii.

Citește și:

Avertizarea este valabilă sâmbătă și duminică.

Harta județelor afectate de codul galben

meteoromania.ro

Prognoză specială pentru București: Caniculă și maxime de 34-36 de grade

Vremea va fi caniculară în București, iar maximele vor ajunge sâmbătă și duminică la 34-36 de grade Celsius, potrivit prognozei speciale emise de Administrația Națională de Meteorologie pentru Capitală.

Potrivit ANM, sâmbătă și duminică, în București, vremea va fi călduroasă, caniculară la amiază, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități al disconfortului termic. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla moderat, cu rafale de până la 35-40 km/h. Temperaturile maxime vor fi în general de 34-36 de grade, iar duminică dimineața minima termică se va situa în jurul valorii de 20 de grade.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.