Antena Meniu Search
x

Alertă meteo de vreme rea în toată țara, până duminică dimineață. Cod galben ninsori și viscol în 24 de județe, zona de munte

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteo de ploi vânt și polei în majoritatea zonelor țării, valabilă din această seară până duminică dimineață. De asemenea, din această noapte până vineri la amiază va fi cod galben de ninsori la munte.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 23.12.2021, 19:14

Astfel, în intervalul 23 decembrie, ora 22:00 – 26 decembrie, ora 10:00, meteorologii anunță precipitații moderate cantitativ, intensificări ale vântului și polei.

În nordul, centrul și vestul țării temporar vor fi precipitații, moderate cantitativ, iar cantitățile de apă, acumulate pe tot parcursul intervalului, vor depăși local 20...30 l/mp și izolat 40...50 l/mp, cu precădere în zona deluroasă și montană aferentă. În noaptea de joi spre vineri (23/24 decembrie) și în prima parte a zilei de vineri vor fi precipitații mixte în Crișana și pe alocuri în Banat și sud-vestul Transilvaniei, iar în Maramureș și local la munte, în Transilvania și în nordul Moldovei va ninge și se va depune strat de zăpadă, potrivit ANM.

Pe parcursul zilei de vineri (24 decembrie) în zonele joase de relief precipitațiile se vor transforma treptat în ploaie, iar îndeosebi în noaptea de vineri spre sâmbătă (24/25 decembrie) și sâmbătă (25 decembrie), la munte, la altitudini mai mici de 1700 m, vor predomina ploile, determinând topirea stratului de zăpadă. Local se va forma polei. Temporar vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor cu viteze în general de 45...55 km/h, iar pe crestele montane rafalele vor depăși 80...90 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada.

Pe acelaşi subiect

Cod galben de viscol și ninsori la munte

Interval de valabilitate: 24 decembrie, ora 02:00 – 24 decembrie, ora 14:00

Harta județelor afectate de codul galben

meteoromania.ro

Vântul va prezenta intensificări la munte, îndeosebi în zona înaltă, cu rafale ce vor depăși 80...100 km/h, viscolind ninsoarea, spulberând zăpada și determinând scăderea vizibilității. În Munții Apuseni, în grupele vestice ale Carpaților Meridionali, în Carpații Orientali și în județele Maramureș, Satu Mare, Sălaj și Bistrița va ninge însemnat cantitativ și se va depune strat nou de zăpadă, local consistent.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Vremea » Alertă meteo de vreme rea în toată țara, până duminică dimineață. Cod galben ninsori și viscol în 24 de județe, zona de munte