Antena Meniu Search
x

Alertă meteo de vreme severă în România. București și 11 județe din sud-estul țării, sub cod galben de ploi torențiale, grindină și vijelii, până miercuri dimineață

Administrația Naţională de Meteorologie a emis, marți, o atenționare cod galben care vizează ploi torențiale, grindină și vijelii în sud-estul țării. Alerta meteo, care afectează Capitala și 11 județe, total sau parțial, intră în vigoare astzi, la ora 12.00, și expiră miercuri dimineață. 

de Redactia Observator

la 14.06.2022, 16:38

Conform avertizării meteorologilor ANM, de marți, de la ora 12:00, până meircuri, la ora 6:00, va fi instabilitate atmosferică temporar accentuată în București și 11 judeţe.

"În intervalul menționat în Dobrogea, în cea mai mare parte a Munteniei și local în Carpații Meridionali și de Curbură, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului și vijelii (viteze la rafală de 60...80 km/h) și pe alocuri grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20...30 l/mp și izolat 40...60 l/mp", transmite Administrația Națională de Meteorologie.

Harta județelor afectate de codul galben

meteoromania.ro

Sunt vizate județele: Argeș, Dâmbovița, Teleorman, București, Giurgiu, Vrancea, Buzău, Ialomița, Călărași, Prahova, Constanța, Tulcea. 

Pe acelaşi subiect

Prognoza specială în Capitală

Instabilitatea atmosferică va crește, iar maximele vor ajunge la 28 de grade, potrivit prognozei speciale pentru Capitală, emisă marți de Administrația Națională de Meteorologie.

De marți, de la ora 12.00, până miercuri, la ora 6.00, în Capitală, gradul de instabilitate atmosferică va creşte, astfel că vor fi perioade cu averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului și posibil vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor putea depăși 10-20 l/mp și izolat 25-30 l/mp.

Temperatura maximă va fi de 27-28 de grade, iar cea minimă de 16-17 grade.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Vremea » Alertă meteo de vreme severă în România. București și 11 județe din sud-estul țării, sub cod galben de ploi torențiale, grindină și vijelii, până miercuri dimineață