Antena Meniu Search
x

Alertă de ninsori, ploi, viscol şi polei până luni. ANM a emis o informare meteo de vreme severă. Harta zonelor afectate

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o nouă informare meteo de vreme severă, valabilă începând de mâine, 22 decembrie, până luni, 24 decembrie.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o nouă informare meteo de vreme severă, valabilă începând de mâine, 22 decembrie, până luni, 24 decembrie.

Astfel, potrivit meteorologilor, în intervalul 22 decembrie, ora 05.00 - 23 decembrie, ora 18.00, vor fi precipitații mixte, depuneri de polei și intensificări ale vântului la munte, îndeosebi la altitudini sub 1500 metri.

De asemenea, va fi polei în zonele joase de relief din jumătatea de nord a țării.

În intervalul menționat, la munte la altitudini îndeosebi sub 1500 m vor fi precipitații mixte în general moderate cantitativ ce vor favoriza depunerile de polei, iar vântul va avea intensificări temporare cu rafale în general de 50…55 km/h.

În zonele joase de relief din jumătatea de nord a țării, temporar se vor semnala precipitații predominant sub formă de ploaie ce vor favoriza formarea poleiului, conform ANM.

În cursul nopții de duminică spre luni (23/24 decembrie) și pe parcursul zilei de luni (24 decembrie) vor fi precipitații în toate regiunile, mai însemnate cantitativ în zonele de munte unde vor predomina ninsorile.

Cod galben de ninsori Satu-Mare, Maramureș, Bistrița-Năsăud și Cluj

ANM a emis şi o avertizare cod galben de viscol și strat consistent de zăpadă, în intervalul 22 decembrie, ora 05.00 – 23 decembrie, ora 18.00.

În zona montană a județelor Satu-Mare, Maramureș, Bistrița-Năsăud și Cluj, mai ales la altitudini de peste 1500 m, temporar va ninge

În zona montană a județelor Satu-Mare, Maramureș, Bistrița-Năsăud și Cluj, mai ales la altitudini de peste 1500 m, temporar va ninge, stratul de zăpadă nou depus va fi consistent, iar vântul va sufla tare, cu rafale de peste 80 km/h.

Ninsoarea va fi viscolită și vizibilitatea va scădea semnificativ.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Vremea » Alertă de ninsori, ploi, viscol şi polei până luni. ANM a emis o informare meteo de vreme severă. Harta zonelor afectate