Antena Meniu Search
x

Video ANIMAŢIE. Gerul cumplit din România a crescut nivelul de poluare la Sibiu. Explicaţia fenomenului

România mai petrece o noapte sub valul de aer polar. Va fi ger cumplit în majoritatea regiunilor din ţară, iar temperaturile vor coborî până la valori siberiene. De mâine, vremea va intra intra într-un uşor proces de încălzire.

de Redactia Observator

la 10.02.2023, 20:53

Vezi și

Temperaturile extrem de scăzute au transformat Miercurea Ciuc într-un oraş de cleştar. Promoroaca a acoperit crengile copacilor cu flori de gheaţă, dar puţini oameni s-au încumetat să iasă pe străzi dimineaţă pentru a le admira. Râurile pare că fierb, un nor de abur se ridică spre cer. Până şi instrumentele de la staţia meteorlogică au îngheţat. Iar pe hornurile caselor iese fum fără oprire. 

Ultimele nopţi, cu temperaturi de -22 de grade Celsius, au fost greu de suportat chiar şi de localnicii obişnuiţi cu frigul. 

Localnic: Frigul ăsta... nu prea facem faţă. Maşinile pornesc mai greu, gheaţa se topeşte mai greu de pe parbriz, nu e bine nici pentru motoare, nici pentru oameni.

Minima s-a înregistrat la Întorsura Buzăului unde au fost -29 de grade Celsius

Pe acelaşi subiect

Pentru a doua zi la rând, minima s-a înregistrat la Întorsura Buzăului unde au fost -29 de grade Celsius. Ger a fost şi la Târgu Secuiesc -26 de grade Celsius, -24 la Braşov, -23 la Joseni şi Miercurea Ciuc şi în jur de -22 grade la Topliţa.  

La Braşov, şoferii, bine înfofoliţi, au fost primii care au ieşit din case pentru a-şi dezgheţa maşinile. 

Şofer: E frig, dar era necesar. Ne dorim de vreo doi ani să fie ceva iarnă.

Şofer: Curăţăm, dezgheţăm, ne ia 20 de minute, dar e bine venită şi mişcarea de dimineaţă.

Claudiu Loghin, reporter Observator: Este miezul zilei, iar la Braşov temperatura este de -10 grade Celsius, dar minima nopţii a fost, însă, de -24,4 grade Celsius, la Braşov.

Din cauza gerului, la streaşina caselor s-au format ţurţuri

Din cauza gerului, la streaşina caselor s-au format ţurţuri, iar anunţurile cu "atenţie, pericol!" au apărut pe fiecare trotuar. Fiecare proprietar are obligaţia să cureţe trotuarul din faţa casei şi propriile clădiri. 

Ciprian Sfreja, ISU BV: În ultimele 48 de ore am primit 24 de solicitări. Noi putem să intervenim doar în situaţii de urgenţă, când viaţa oamenilor, este pusă în pericol. 

La Galaţi, gerul a transformat Dunărea într-un cazan uriaş din care ies aburi. 

Reporter: Câte rânduri de haine aveţi pe dumneavoastră?

Localnic: Două rânduri! 

La Constanţa, un lac s-a transformat în patinoar. Iar la Sibiu, gerul a crescut nivelul de poluare. Explicaţia este simplă: valul de aer rece funcţionează ca un dop şi nu mai lasă noxele să se răspândească în aer. Astfel poluarea la nivelul solului creşte. 

Frigul din ultimele zile a transformat cascadele într-un spectacol. Apa a îngheţat şi s-au format ţurţuri de câţiva metri. 

De săptămâna viitoare, scăpăm de gerul siberian. Temperaturile vor fi uşor mai mari decât normalul perioadei. Noaptea, mercurul din termometre va ajunge la minus 10 grade Celsius în depresiuni, în timp ce în restul regiunilor minimele vor fi de 10 grade cu plus.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Vremea » ANIMAŢIE. Gerul cumplit din România a crescut nivelul de poluare la Sibiu. Explicaţia fenomenului