Antena Meniu Search
x

Galerie foto ANM a actualizat avertizările cod galben şi portocaliu de ninsori și viscol. Zonele din ţară unde va ninge abundent

Administrația Națională de Meteorologie a actualizat, sâmbătă dimineață, avertizările cod galben și portocaliu de vreme severă. Potrivit specialiștilor, până la noapte, vântul și ninsorile pun stăpânire pe cea mai mare parte a țării. La munte, viscolul puternic va continua până luni dimineață.

de Redactia Observator

la 23.12.2023, 10:44

Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie au emis mai multe avertizări cod galben și portocaliu și galben de ninsori și viscol puternic, care vizează aproape toate zonele țării. 

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 23 decembrie, ora 10 – 24 decembrie, ora 03

Fenomene și zone vizate: intensificări ale vântului în cea mai mare parte a țării, viscol și ninsori moderate cantitativ la munte, ninsori viscolite în Maramureș și Transilvania

Pe acelaşi subiect

Vor fi intervale în care vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a țării, cu viteze în general de 45...60 km/h. Pe parcursul zilei în Oltenia, Muntenia și Transilvania local vor fi rafale de 70...80 km/h, iar la munte vor fi viteze de 90...100 km/h. În zona de munte va ninge viscolit, local moderat cantitativ (20...30 l/mp), iar vizibilitatea se va reduce semnificativ. În Maramureș și Transilvania temporar va ninge viscolit și se va depune strat de zăpadă. Potrivit avertizării ANM, pe arii restrânse, ninsori viscolite vor fi și în Moldova, Crișana și în Banat.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 23 decembrie, ora 10 – 24 decembrie, ora 03

Fenomene și zone vizate: viscol puternic în zona înaltă a Carpaților Meridionali și Occidentali (în general la peste 1500 m)

În zona înaltă a Carpaților Meridionali și Occidentali (în general la peste 1500 m), vântul va sufla tare, cu rafale de peste 110...120 km/h, va fi viscol puternic, vizibilitate foarte redusă și zăpadă troienită.

Harta județelor afectate de codurile galben și portocaliu de vreme severă

meteoromania.ro

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 24 decembrie, ora 03 – 25 decembrie, ora 10

În intervalul menționat vântul va avea intensificări în sudul Transilvaniei, vestul și sudul Olteniei, sud-vestul Munteniei și în dealurile subcarpatice ale Moldovei, cu viteze în general de 55...65 km/h, iar la munte, rafalele vor depăși 80…90 km/h. În zonele montane și local în Transilvania pe parcursul zilei de duminică (24 decembrie) va ninge viscolit, iar noaptea se vor semnala precipitații mixte. Intensificări ale vântului vor fi pe arii mai restrânse și în celelalte regiuni.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 24 decembrie, ora 03 – 24 decembrie, ora 20

Fenomene și zone vizate: viscol puternic în zona înaltă a Carpaților Meridionali

În zona înaltă a Carpaților Meridionali (la peste 1500 m) va fi viscol puternic, vântul va avea viteze ce vor depăși 110...120 km/h, vizibilitatea foarte redusă și zăpada troienită.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 24 decembrie, ora 20 – 25 decembrie, ora 10

Fenomene și zone vizate: viscol puternic în zona înaltă a Carpaților Orientali

În zona înaltă a Carpaților Orientali (la peste 1500 m) va fi viscol puternic, vântul va avea viteze ce vor depăși 110...120 km/h, vizibilitatea foarte redusă și zăpada troienită. Luni, 25 decembrie, vântul va continua să prezinte intensificări, local în nord-vest, centru, est și sud-est, precum și la munte.

Harta județelor afectate de codul galben și portocaliu de ninsori și viscol la munte

meteoromania.ro

Vreme caldă în București

Bucureștiul se pregătește pentru un Crăciun cu vânt moderat. Rafale ce pot atinge între 55 și 65 km/h. Cerul va avea momente cu înnorări temporare, iar noaptea se vor semnala ploi slabe, potrivit prognozei speciale emisă de meteorologi. De sâmbătă, ora 10.00, până duminică, ora 8.00, vremea va fi vântoasă, cu rafale în general de 55...65 km/h. Cerul va avea înnorări temporare și trecător mai ales noaptea se vor semnala precipitații slabe predominant sub formă de ploaie. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 8 grade, iar cea minimă va fi de 0...1 grad. În intervalul duminică, ora 8.00 - luni ora 10.00, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general moderat, cu viteze de 35...45 km/h. Valorile termice se vor situa peste mediile multianuale specifice perioadei, astfel temperatura maximă va fi de 10...11 grade, iar cea minimă de 4...6 grade Celsius.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Vremea » ANM a actualizat avertizările cod galben şi portocaliu de ninsori și viscol. Zonele din ţară unde va ninge abundent