Antena Meniu Search
x

Galerie foto Toată ţara, sub coduri galben şi portocaliu de vreme severă. Ninsori şi viscol la munte, vest, centru și nord; vânt puternic în rest

Administrația Națională de Meteorologie a emis, joi dimineaţă, mai multe alerte de vreme severă,  pentru majoritatea zonelor ţării. Din această seară până mâine, la ora 12.00, este valabil un cod galben de vânt puternic în cea mai mare parte a Crișanei și nord-vestul Transilvaniei. O a doua avertizare vizează intensificări ale vântului în toată țara, viscol și ninsori moderate cantitativ la munte, ninsori viscolite în Maramureș și Transilvania și va fi în vigoare de vineri, iar un cod portocaliu, valabil de mâine seară, anunţă viscol puternic în zona montană înaltă.

de Redactia Observator

la 21.12.2023, 10:23

Prima avertizare meteo va fi în vigoare de joi, de la ora 22.00, până vineri, la ora 12.00. Conform ANM, în cea mai mare parte a Crișanei și nord-vestul Transilvaniei vor fi intensificări ale vântului, cu viteze la rafală în general de 55...60 km/h. În Carpații Occidentali, vestul Carpaților Meridionali și în Carpații Orientali va fi viscol și vizibilitate scăzută. Vor fi rafale de 80 km/h, iar la altitudini mai mari de 1700 m, de peste 90...100 km/h.

Harta județelor afectate de codul galben de vreme severă

meteoromania.ro

Ninsori şi viscol puternic la munte, vest, centru și nord

A doua avertizare cod galben vizează intensificări ale vântului în toată țara, viscol și ninsori moderate cantitativ la munte, ninsori viscolite în Maramureș și Transilvania și va fi în vigoare de vineri, ora 12.00 până duminică, ora 10.00. Începând de vineri (22 decembrie) și până la sfârșitul săptămânii (duminică, 24 decembrie), vântul va avea intensificări în toată țara.

Pe acelaşi subiect

La munte vor fi rafale de 90...100 km/h, iar în Transilvania, sudul Olteniei, al Munteniei și local în Dobrogea, mai ales pe parcursul zilei de sâmbătă viteza vântului va atinge 65...70 km/h și pe arii restrânse 80 km/h. În celelalte regiuni vor fi intensificări locale și temporare, cu viteze în general de 55...60 km/h. În zona de munte va ninge viscolit, local moderat cantitativ (25...30 l/mp și peste 40... 50 l/mp în Carpații Occidentali și în vestul Carpaților Meridionali), iar vizibilitatea se va reduce semnificativ. Din noaptea de vineri spre sâmbătă (22/23 decembrie) în Maramureș și Transilvania temporar va ninge viscolit și se va depune strat de zăpadă. Potrivit ANM, pe arii restrânse, ninsori slabe viscolite vor fi și în Moldova, în Crișana și în Banat.

Harta județelor afectate de codurile galben și portocaliu de vreme severă

meteoromania.ro

Alerta cod portocaliu va fi în vigoare de vineri, ora 18.00, până duminică, ora 10.00 și anunță viscol puternic la munte. În zona montantă înaltă (în general la peste 1500m), vântul va sufla tare, cu rafale de peste 110...120 km/h, va fi viscol puternic, vizibilitate foarte redusă și zăpadă troienită.

Vreme rece, ploi și vânt în București

Începând de joi, de la ora 22.00, până vineri la ora 8.00, cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de -1...0 grade, mai scăzută în zona preorășenească. În intervalul vineri ora 8.00 - sâmbătă ora 8.00, cerul va avea înnorări și trecător vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla moderat în prima parte a zilei, apoi se va intensifica treptat, urmând ca la rafală să se înregistreze viteze în general de 55 km/h.

Temperatura maximă va fi de 9...10 grade, iar cea minimă de 1...2 grade. De sâmbătă, ora 8.00, până duminică ora 10.00, vremea va fi vântoasă pe tot parcursul intervalului și vor fi rafale de 55...65 km/h. Cerul va fi mai mult noros, iar ziua temporar va ploua. Temperatura maximă va fi de 7...8 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 0 grade.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Vremea » Toată ţara, sub coduri galben şi portocaliu de vreme severă. Ninsori şi viscol la munte, vest, centru și nord; vânt puternic în rest