Antena Meniu Search
x

Video Furtuna Pia aduce iarna peste România. Fenomenul straniu care i-a speriat pe localnicii din Baia Mare

Furtuna Pia a ajuns în România, după ce a făcut ravagii în Marea Britanie şi ţările nordice! Aproape toată ţara este sub avertizări meteo! Se anunţă vânt de 120 de kilometri pe oră plus viscol în Maramureş. Ziua a început acolo cu un fenomen straniu şi extrem de rar. Ninsoare şi tunete. După valul de aer polar, urmează, însă, un Crăciun cu călduri record. 

de Redactia Observator

la 22.12.2023, 19:38

Vezi și

Zgomote puternice i-au speriat, azi-dimineaţă, pe localnicii din Baia Mare. Ninsoarea a fost însoţită de tunete. Un fenomen rar numit thundersnow. Apare când temperatura la sol este scăzută, iar deasupra norilor, aerul este cald.

Un strat gros de zăpadă s-a aşternut deja în Maramureş. La Cavnic măsoară un metru, iar oamenii îşi croiesc cu greu poteci prin ea. La înălţime, vântul a bătut atât de puternic încât brazii înalţi de câţiva metri erau îndoiţi de rafale mai să se rupă.

Furtuna Pia a ajuns în România

Deşi acum loveşte cu cea mai mare forţă în Suedia, îşi arată puterea şi în România. De altfel, toată ţara este sub cod galben sau portocaliu de viscol şi ninsori până în Ajun. Vremea a început să se schimbe şi în judeţul Suceava, unde ninge încă de dimineaţă. Utilajele de deszăpezire muncesc non-stop de ore întregi.

Pe acelaşi subiect

După frontul de aer polar, vremea se schimbă radical. Meteorologii spun că urmează cel mai călduros Crăciun în Bucureşti, cu 14 grade Celsius peste normal.

Oana Păduraru, meteorolog ANM: Urmează să regăsim în partea de sud a ţării maxime şi de 17-18 grade în prima zi de Crăciun, iar minimele termice din nopatea de luni spre marţi vor fi pozitive în toată ţara. Cu siguranţă vor fi destul de multe recorduri în ţară. Cu siguranţă vom resimţi această încălzire a vremii destul de puternic.

Furtuna Pia a făcut deja ravagii în Europa

În Marea Britanie, vântul a atins 115 kilometri pe oră şi a doborât zeci de copaci pe liniile de tren. Sute de trenuri au fost anulate. Furtuna Pia a provocat zeci de pene de electricitate, iar în nordul Regatului, meteorologii au emis cod galben de ninsori. Târgurile de Crăciun au fost închise, preventiv, în acele zone.

Ciclonul a dat emoţii mare pasagerilor de pe o navă de croazieră din Marea Nordului. 400 de oameni au privit îngroziţi valurile uriaşe. Nava care trebuia să ajungă în Norvegia a rămas fără electricitate şi a acostat în Germania.

Furtuna a adus necazuri şi pe continent. Hamburg este sub ape, iar vijelia a dat peste cap transportul în comun. Mii de călători au aflat că trenurile au întârzieri enorme sau chiar au fost anulate. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Vremea » Furtuna Pia aduce iarna peste România. Fenomenul straniu care i-a speriat pe localnicii din Baia Mare